Opinió

De reüll

Punt i a part

M’agraden les campanyes electorals. Ho confesso. Les estructures dels partits ja fa molts dies (mesos) que estan en marxa per esgarrapar tots els vots que poden, però en un moment en què la immediatesa ho determina tot les campanyes electorals cobren més importància que mai, ja que sovint són els indecisos els que fan decantar la balança cap a un cantó o l’altre.

Les campanyes electorals ens inunden de promeses impossibles, de frases inacabades... Les campanyes són operacions de màrqueting del producte polític. Però els electors no som beneits. En aquest moment, la campanya electoral és clau per determinar si els catalans tornem al marc mental anterior a l’1-O o, pel contrari, volem avançar.

Aquestes municipals serviran per sospesar la força dels partits a partir d’ara i, sobretot, com ha afectat en l’imaginari polític col·lectiu el procés (no només independentista) que hem viscut els últims deu anys. Quin valor cobren conceptes com participació democràtica, canvi climàtic, ocupació, servei públic, transparència, honestedat... Tots són conceptes buits si recorrem als discursos de fa vint anys. Però ara aquestes són les coses que importen. Hi ha algú que tingui propostes realistes sobre aquests temes?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia