Opinió

Marea alta

El sant feliç

Aquests dies hi ha rebombori a Vilafranca del Penedès perquè l’artista local Foix Cervera ha pintat el patró, sant Fèlix, en banyador, sobre unes roques, “feliç (d’aquí ve el nom) i de vacances a Menorca”, ha dit. Això sí, conserva la palma de màrtir a la mà esquerra. Aquesta imatge és l’estampa que, cada any, els administradors de la festa major encarreguen a un artista. L’objectiu és fer-ne reproduccions que es venen per recaptar diners per a la festa i, a més, il·lustrar els elements litúrgics habituals lligats a la festa. La parròquia de Santa Maria ja ha fet saber que no accepta aquesta imatge per il·lustrar els elements de la part litúrgica, i s’ha hagut de buscar una imatge alternativa. Mentrestant, ja han sortit a les xarxes els que acusen Foix Cervera de plagi, ja que la peça, on el sant llueix un cap convertit en un gran centre floral, recorda les propostes artístiques d’Ethan Murrow, plenes de personatges masculins amb caps florits.

A mi l’estampa com a proposta artística ja m’agrada, però he de confessar que no em diu res de sant Fèlix, el màrtir que després de mort va fer ploure en una Vilafranca empobrida per la sequera. Ara que la història es repeteix, optem pel sant feliç. Només una reflexió: diríeu el mateix si s’hagués pintat la mare de Déu en biquini?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia