Opinió

A la tres

Viatjar a l’estiu, a on?

“Per moltes precaucions que tinguem a l’hora d’escollir una destinació, sempre poden sorgir imponderables relacionats o no amb fenòmens meteorològics

Una amiga que viu a Tenerife m’envia una fotografia feta des de la terrassa de casa seva de l’incendi que ja ha cremat 5.000 hectàrees. Explica que el foc està destruint una de les parts mes boniques de l’illa, a tocar del parc del Teide, i que, tot i que ella no és dins del perímetre afectat, avui intentarà anar fins a Lanzarote per allunyar-se de l’escenari de flames i cendres. Els whatsapps m’arriben la vigília que una col·lega eslovena aterri a Girona després d’haver viscut les conseqüències de les pluges torrencials i les inundacions que, a primers de mes, van afectar més de la meitat del país. Van causar la destrucció d’un nombre important d’infraestructures i es van saldar amb almenys sis persones mortes. Són dos exemples clars dels estralls que provoca el canvi climàtic arreu del món i que a Catalunya també es deixa sentir amb episodis continuats de temperatures extremes, com el d’aquest cap de setmana, i una sequera persistent que manté bona part de la població en alerta.

El clima del país és un dels factors que des de sempre s’han tingut més en compte a l’hora d’escollir una destinació turística per passar l’estiu. I ja hi ha algunes veus, més aviat de fora del sector de l’hostaleria i restauració, que apunten que les vacances de sol i platja pròpies dels mesos de juliol i agost a les zones del sud han començat a entrar en crisi. I al seu torn, els països del nord s’estan convertint en territoris més cobejats per aquells que es mostren convençuts que patiran més que no pas gaudiran durant l’època d’oci i de descans. Però veient el temps que ha assotat Eslovènia, però també Alemanya i Àustria, com es pot estar segur de quina és l’opció bona a l’hora de viatjar? Quina és la destinació perfecta? On es troba el lloc somiat? Hem d’assumir que per moltes precaucions que prenguem abans d’emprendre un viatge i per més assegurances que contractem, poden sorgir imponderables que, relacionats o no amb fenòmens meteorològics, estan totalment fora del nostre control.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia