Articles

Air Berlín ha perdut sa guerra

Opinió

Aquests dies he rebut molts suports per haver parlat clar i haver exigit que la companyia alemanya Air Berlín demanés disculpes pels insults a la llengua catalana. També he rebut, però, molts improperis per part de la caverna instats per la que anomeno yihad hispànica , fet que m’ha obligat a limitar els comentaris en el meu bloc i a estar atent a les trucades rebudes per evitar insults i amenaces.

Aquest dies el meu bloc www.joanpuig.cat ha tret fum. Ha tingut 18.000 visites en un dia i molts comentaris. Alguns, de suport; d’altres, d’insults i encara una tercera tipologia que critica que hagi utilitzat l’esvàstica en el logo d’Air Berlín.

Vull explicar-me per aquests últims. El nazisme no és patrimoni només dels jueus. Molts més van patir les barbaritats dels nazis entre ells molts catalans i catalanes. Sempre he defensat que s’han de combatre les actituds xenòfobes i que cal denunciar-les. Els directius d’Air Berlín tenen darrere seu un petit historial de tendències ultres. Van defensar el líder de l’extrema dreta austríaca, van carregar davant la possibilitat que el Prat sigui gestionat per la Generalitat i han criticat l’ús de la llengua catalana a les Illes.

Com han fet molts altres blocaires vaig utilitzar el famós logotip de la companyia amb l’esvàstica per adherir-me a la campanya iniciada per Internet. No crec que fes res malament, però respecto altres opinions. Si en el seu moment la gent s’hagués plantat i no hagués mirat cap a un altre costat quan van començar a emportar-se els jueus, el nazisme segurament no hauria triomfat.

Denunciar les actituds xenòfobes d’aquest directius ha permès guanyar la partida. Com és que bona part de la premsa no ha ni fet esment de l’editorial del Financial Times carregant contra Air Berlin? Com és que no s’exigeix al Govern Espanyol que demani explicacions per aquest salvatge atac a una llengua que diuen que forma part de la riquesa cultural de l’Estat? Air Berlin ja ha perdut, si ens mantenim ferms, haurà de rectificar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.