Societat

Air Berlin pactarà mesures per potenciar el català

Álvaro Middelman dóna per "tancada" la polèmica originada per l'article del director general, Joachim Hunold

El director d'Air Berlin a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann, ha volgut donar per tancada la polèmica originada per l'article que el director general de l'aerolínia, Joachin Hunold, va publicar a la revista per a clients Air Berlin Magazine, en la qual s'afirmava de forma taxativa que l'empresa alemanya no utilitzaria la llengua catalana en els serveis als seus clients. L'article incloïa apreciacions sobre la llengua dels catalans com ara que aquesta "no sona com la llengua d'un imperi mundial", característica que atribuïa a l'espanyol.

Middelmann, que s'ha reunit avui amb el president del Govern Balear, Francesc Antich, ha anunciat que es reunirà ara amb la direcció general de Política Lingüística del govern de l'arxipèlag per pactar mesures que potenciïn el català en les relacions de la companyia amb els clients, amb la intenció de "treballar conjuntament" en la "normalització lingüística".

Aquest compromís ha servit perquè tant la companyia aèria com el govern balear donin per "tancada" la polémica. Middelmann, que fa pocs dies donava suport a la política lingüística de la companyia que evita la utilització del català, ha rectificat i ara ha admès que "algun dia" s'utilitzarà el català als avions d'Air Berlin, tot i que ha preferit no donar cap data concreta, ja que ha considerat "complex i difícil" establir un calendari.

El director d'Air Berlin per a Espanya i Portugal ha insistit que la companyia manté un "respecte absolut" per la cultura mallorquina i balear i ha lamentat que l'editorial d'Air Berlin Magazin hagi estat interpretada de forma errònia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.