Opinió

Crònica de Barcelona

La carn mes bona del món

Cocina Hermanos Torres incorporarà al seu menú la carn més preuada del Japó, la Matsusaka Beef

A Barcelona passen coses increïbles, i una és que ahir va venir del Japó Hiroki Ito, tercera generació d’Ito Ranch (situada a la prefectura de Mie), la granja que és l’única que cria i ven la carn de vaca més preuada del Japó i del món, la Matsusaka Beef. Molta gent havia sentit a parlar de Kobe Beef (bou de Kobe o vedella de Kobe), que es va començar a exportar el 2014 i que només es pot menjar en set restaurants a tot l’Estat i pocs més del món, però la Matsusaka Beef era fins ara del tot desconeguda. Per què? Perquè se’n fa tan poca (poc més de 7.000 caps de bestiar) i és tan venerada pels japonesos –pels que se la poden pagar, és clar– que fins l’any passat el govern nipó no havia donat permís per exportar-la. Hiroki Ito ja havia vingut al mes de setembre a Barcelona, després que el Grup Akaneya entrés a formar part de la Matsusaka Beef Association i es convertís en la primera empresa estrangera que entrava al selecte club en 60 anys. El grup, doncs, que a Barcelona té el restaurant de cuina japonesa Carlota Akaneya, al carrer Pintor Fortuny, i té dos restaurants més, un a Madrid i un altre a París, ha aconseguit els drets per ser l’ importador d’aquesta carn (una opció, la de l’exportació, que no estava gaire prevista al Japó fins que va venir la pandèmia). De moment, doncs, només es pot menjar aquesta carn als restaurants d’Akaneya, per tant, a Barcelona, al Carlota, al Raval.

Però ahir Hiroki Ito va tornar a venir a Barcelona perquè els bessons Sergio i Javier Torres, dos dels millors xefs de l’escena mundial, han decidit incorporar aquesta carn en el menú del seu tres estrelles Michelin Cocina Hermanos Torres, que és a les Corts. “Entrarà al menú després de l’estiu”, van concretar els germans, realment impressionats pel gust i la tendresa d’aquesta carn japonesa.

El cas és que ahir Hiroki Ito va venir a Barcelona a presentar per segona vegada aquesta preuada carn i per donar el seu vistiplau al segon restaurant barceloní que la servirà. “Una de les coses que té Hiroki Ito és que és molt perfeccionista i controla tot el procés de producció de la carn, des de la cria de les vaques a quan la carn se serveix en un restaurant. Si no hagués vingut a conèixer els germans Torres, per molt bones referències que tingués d’ells, potser no hauria acceptat que la cuinessin”, explicava ahir Ignasi Elias, CEO del Grup Akaneya. Però és clar, Cocina Hermanos Torres va impressionar el criador japonès, que va quedar encantat d’uns germans Torres i d’un equip que van tractar la Matsusaka Beef com al mateix Japó, en un restaurant–que era un antic garatge– on les taules per als comensals encerclen les diferents parts de la cuina, que queda al mig del saló.

Les vaques de Matsusaka Beef es crien entre els 30 i els 32 mesos i només es poden vendre com a Matsusaka Beef vaques verges, que no hagin parit mai (a diferència de la Kobe Beef, de la qual es poden vendre vaques que hagin parit o mascles castrats). La part més preuada de la Matsusaka Beef (el filet) costa 5.000 euros el quilo. Al Japó només hi ha tres restaurants que la venen (un de la família Ito, on sol anar el primer ministre japonès). La feliç notícia per als qui tinguin prou diners per poder-se donar el gust és que passat l’estiu ja es podrà degustar aquesta carn a dos restaurants de Barcelona.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia