Opinió

Efemèrides

Com diuen els joves, les “FM”, les festes majors, són un reclam per a petits, adolescents i grans

Per molts anys, papa! Sí, avui el meu pare fa 80 anys! Els mateixos que fa de l’efemèride d’aquell 6 de juny del 1944, el dia D, terme utilitzat pels historiadors per referir-se al dia del famós desembarcament de Normandia. Tranquils que l’article d’avui no va d’una lliçó d’història militar.

El dia que va néixer el meu pare, l’efemèride va ser aquesta. El pas del temps i l’evolució de l’ésser humà, és a dir nosaltres, fan que l’efemèride, avui, sigui una altra. El mes de maig i el de juny són l’esclat de la primavera, la millor estació de l’any per alguns. En això no em pronunciaré, cadascú té les seves preferències. El que sí que puc dir, deixeu-m’ho dir, és que aquest mes de maig plujós ha estat un dels millors dels últims anys. Esperem que el juny continuï igual! Principalment, si tenim en compte la sequera que patim. Perquè no us penseu que ja està tot solucionat. Tampoc us parlaré de meteorologia, no és la meva intenció.

Us vull parlar d’una altra efemèride: les festes de primavera. Durant els mesos d’abril, maig, juny i juliol les comarques gironines omplen d’espectacle i cultura els barris i pobles. Com diuen els joves, les “FM”, les festes majors, són un reclam per a petits, adolescents i grans. El primer dia que la meva filla em va dir que anava a una “FM” em vaig pensar que anava a una emissora de ràdio! I quan dic que és un reclam per a tothom, vull dir per a tothom. I qui no se senti interpel·lat, és perquè no ha gaudit mai d’una “FM”.

Les festes majors omplen els barris i els pobles d’activitat i de vida. Omplen els veïns i veïnes de convivència, cultura i de gaudi. Són tot allò de què hem de tenir cura. Són tot allò que ens representa com a poble català. Des del passat cap de setmana i fins al 10 de juny, tenim les festes de Sant Narcís. Tots aquells que us hi heu apropat heu pogut vibrar i emocionar-vos amb els concerts, concursos, exposicions, tallers, jocs, dinars, sopars, competicions esportives i premis literaris, com el de l’Ateneu Santnarcisenc. Una autèntica passada! Una cerca ràpida diu que al juny hi ha programades deu festes majors a tocar de casa. Així doncs, avui que aviat serà divendres, no us vull sentir a dir “què fem aquest cap de setmana?” Ben a prop hi ha festa, activitats i cultura per emocionar a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia