Opinió

Lletra petita

El permís de conduir

“Dos mesos i mig després d’haver-lo renovat, l’ínclita DGT de Pere Navarro encara no ha estat capaç de fer-me’l arribar a casa

Fa 40 anys que vaig tenir l’edat per poder conduir cotxe i això vol dir que ha tocat renovar-lo. Com que aquest sector de la gasolina (en diré així tota la vida) m’interessa i n’estic més o menys informat, vaig agafar cita amb molt de temps en un dels centres que fan revisions i tramiten les renovacions. Més que amb molt de temps, jo creia que amb excés de temps. Era el 5 d’abril i el permís em caducava el 16 de juny. Doncs bé, han passat més de dos mesos i mig i el permís físic continua retingut en algun lloc de la cadena de custòdia que comença a Trànsit i acaba a Correus. Dos mesos i mig per fer-me arribar un document que no és complicat d’imprimir ni de fer-me arribar perquè, com els consta, visc a Catalunya i no a Mart, tot i que als catalans ens tinguin per marcians (i al revés també).

Com que saben el pa que s’hi dona (i com que fa anys i panys no s’hi val a buscar excuses, això és una desatenció i un greuge com el de Rodalies), quan surts del centre de gestió et lliuren un paperot que et faculta per conduir de manera temporal però, ai las!, només és vàlid per conduir pel territorio nacional. La vigència del full, per sis mesos, ja delata la magnitud que pot tenir la tragèdia si, incaut de mi, se m’acut enfilar la Jonquera amunt al principi de juliol. Et consolen –o et perdonen la vida, depèn de com t’ho prenguis– quan t’informen que hi ha una aplicació, miDGT, on després de sortejar els entrebancs habituals en les administracions per identificar-te podràs trobar-hi el teu permís (però no descarregar-lo, de manera que el gendarme s’haurà d’esperar uns minutets, si és que el dona per bo). En el meu cas, ja hi era a finals d’abril, cosa que implica que ja estava generat i que el document de plàstic deu estar venint en carreta des de no sé on, perquè el colom missatger més desorientat ja hauria trobat casa meva. Mireu si és de flagrant i consolidat l’escàndol i la incompetència que l’últim que et diuen abans de marxar del reconeixement és que, si passen tres mesos i no has rebut el permís a casa, els truquis. No crec que tinguin fil directe amb Pere Navarro, que anys i panys després continua tot escarxofat al sofà de la DGT mentre els usuaris ens fem fotre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia