Opinió

Impuls al cinema

Desperta l’esperança observar que hi ha iniciatives que van endavant amb força

Mentre les sales de cinema van desapareixent a molts municipis, a l’altre costat de la corda hi ha persones, entitats i institucions que ajuden a mantenir la riquesa i la professionalitat del setè art. He tingut el plaer d’assistir al Cerdanya Film Festival i he constatat en directe el gran talent que es reuneix al voltant d’iniciatives d’aquestes característiques. Amb el cinema de Puigcerdà tancat, la direcció d’aquest esdeveniment ha aconseguit no només mantenir intacte el renom del festival, sinó també donar un impuls a la indústria cinematogràfica de l’entorn, amb un gran nombre de projectes sobre la taula.

El CFF, que fa poc ha rebut el guardó Roser Vila de Puigcerdà per la seva tasca envers la cultura de la vila, ha ofert un any més una programació àmplia i variada, amb projeccions dels millors curts nacionals i internacionals de l’any, estrenes, òperes prima i el millor cinema de casa nostra.

A les comarques gironines hi ha més festivals de cinema que, com el de Puigcerdà, lluiten per fer reviure aquest apartat tan important de la nostra cultura i hi ha iniciatives com el Cinema Truffaut de Girona, que va registrar l’any passat 38.802 espectadors, la millor xifra dels 23 anys de l’equipament. Són bones notícies que fan pensar que amb una bona gestió i idees innovadores el públic continua sortint de casa per entrar en una sala de cinema i viure experiències que només poden oferir els professionals que troben fórmules per tornar a motivar el públic.

Sap greu que molts municipis es quedin sense cinema i que es tanquin sales en grans ciutats. Desperta l’esperança, però, observar que hi ha iniciatives que van endavant amb força. El bon cinema ens aporta visions diferents de la realitat, ens ajuda a enriquir-nos intel·lectualment i a guanyar imaginació, i tot això contribueix a desenvolupar la creativitat. I si es projecta en sales preparades, ajuda a concentrar-se, a socialitzar-se i a mantenir viva la nostra cultura.

“Les pel·lícules toquen els nostres cors, desperten la nostra visió i canvien la nostra manera de veure les coses. Ens porten a altres llocs. Ens obren les portes i les ments”, va dir Martin Scorsese. Esperem que la visió es mantingui i s’ampliï i que la projecció pública del cinema perduri per molts anys més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia