Opinió

Som 10 milions

El City d’Igualada

Un grup de joves estudiants crea un club de futbol emmirallant-se en el Manchester City

Fa al voltant de tres anys, un grup de joves estudiants de batxillerat d’Igualada es van engrescar per crear un equip de futbol per tal de gaudir tots plegats d’aquest esport. L’opció que van trobar viable en aquell moment va ser anar a un dels clubs de la ciutat i formar un equip. I van jugar junts gairebé tres temporades.

Aquell equip és l’origen del nou Igualada City FC, que es va estrenar la setmana passada a quarta catalana. La filosofia continua sent la mateixa, un grup d’amics que volen jugar junts, però ara des d’una entitat pròpia amb la qual volen bastir un projecte que vagi més enllà de passar-ho bé al terreny de joc. Els tres impulsors que lideren l’entitat són els germans Gabriel i Oleguer Balsells i Pol Bernadet. Tenen entre 19 i 21 anys i estudien diverses modalitats d’administració i direcció d’empreses (ADE). La junta directiva la completen altres companys i amics, els mateixos que formen la vintena de membres de l’equip.

“Tots tenim vincles molt propers i entre tots estem tirant endavant”, remarca Oleguer Balsells. I hi afegeix que l’objectiu lògic és competir, però que “per sobre de tot hi ha l’amistat”.

Molts estudien ADE i la gestió del club els està suposant una mena de completíssim treball de pràctiques. Oleguer Balsells ho defineix com “un aprenentatge de 360 graus, per la relació amb la federació, amb els patrocinadors, el tracte amb jugadors, entrenadors...”

Des d’aquell primitiu equip en un altre club, ja tenien clar el referent del Manchester City, que consideren un club excel·lent en l’àmbit esportiu i de gestió, encapçalat actualment per Pep Guardiola i Ferran Soriano. De fet, l’equipament i l’escut de l’equip igualadí tenen com a referent els de l’equip anglès.

També tenen referents a la seva mateixa comarca. Volen que el seu primer equip pugui anar escalant categories tal com han fet equips com ara el FC Fàtima d’Igualada, la UD San Mauro de Santa Margarida de Montbui i el CF Vilanova de Vilanova del Camí.

L’equip es va estrenar el 22 de setembre passat a casa, al camp de futbol de Can Masarnau d’Igualada. I no podia anar millor. Amb un ambient festiu al camp, l’equip va guanyar per 1 a 0 l’Hortonenc. Mikel Pérez va ser l’encarregat de signar el primer gol en competició del nou equip igualadí, que arrenca a quarta catalana.

Un bon inici que van compartir amb la ciutadania divendres en un acte de presentació al centre cívic Nord d’Igualada. Allà van explicar els seus objectius i projectes, que són molts. Però toquen de peus a terra i volen “començar de mica en mica”, reconeix l’Oleguer. Tenen plans per fer créixer el club amb equips de futbol de base i amb un equip femení.

Però van més enllà: “Volem ser un club de referència, innovador en activitats, un club implicat amb la ciutat, que integri tothom i que aporti valor”, explica Balsells. No són petits els reptes que tenen a dins i a fora del camp, però ja tenen allò essencial per aconseguir-ho, en paraules d’un dels seus impulsors: “Entre tots fem un bon equip.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia