Articles

Torrons Peta-Zetas

A la tres

Ha hagut d’obrir-se el primer esvoranc diguem-ne seriós, tan seriós com per engolir una formigonera com si es tractés d’una piruleta, perquè el govern del senyor i la senyora Z (Zapatero i Álvarez) hagi assumit retardar l’arribada del TGV a Barcelona anunciada per al 21 de desembre. I ha hagut de cedir part del túnel existent dels ferrocarrils de la Generalitat a la zona del Gornal, a conseqüència d’una injecció de ciment en el mateix esvoranc que també ha fet cedir la volta del túnel del TGV que passa al costat, perquè el govern de la Generalitat estudiï demandar la constructora del tren de Madrid.

Ja sé que el govern d’aquí té molt poc a pelar competencialment parlant en tot aquest desastre, almenys fins que es faci efectiu el traspàs de la gestió de Rodalies. Però em pregunto si el president Montilla i els seus socis de tripartit no haurien encapçalat ja una manifestació al passeig de Gràcia si el senyor Z i la senyora Z fossin president i ministra de Foment d’un govern del PP. Però mira, mentre tornen a quadrar el calendari, electoral, perquè d’aquí a 5 mesos hi ha eleccions, desenes de milers de ciutadans del Baix Llobregat i el Garraf –els del Maresme ja estem posant la barba a remullar– s’han estalviat el tràngol diari d’haver d’agafar la Renfe.

Hi ha còmodes autobusos a disposició del personal que fan el trajecte Gavà-Barcelona en una hora, de què ens queixem. I diu un ocellet que el 22 i el 23 de desembre el TGV arribarà a Màlaga i a Valladolid i aquí repartiran torrons Peta-Zetas; que esclaten i fan pessigolles (i rius i tot, ha, ha, ha, com ZP). Així que tranquils senyor Z i senyora Z: estem preparats per rebre l’impacte emocional que el TGV no arribi a casa aquest Nadal. També estem curats d’esvorancs, però més val que s’afanyin perquè la cosa s’està posant un altre cop a punt de Carmel i sense 3% per engaltar-li a l’oposició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.