Articles

Trossos

Impopular

Per la situació econòmica de la Generalitat però també per la del país, el nou govern haurà de fer coses impopulars. Per a un govern, fer coses impopulars és un risc, perquè depèn dels vots de la gent. Però per a un país el veritable risc és no fer les coses que calen perquè són impopulars. En temps de crisi, per a un país el veritable perill és el populisme. El gest que es fa, exagerat i teatral, només perquè se sap que agradarà.

Pedagogia

Per tal de poder fer coses necessàries però impopulars, aquest govern –i el seu president al davant– té una obligació, com la tenen sempre tots: explicar-ho. Fer entendre per què les mesures són necessàries. Oferir una imatge certa de responsabilitat i de saber on es va. Aquest govern haurà de fer molt, haurà de desfer coses, però sobretot haurà de parlar i haurà de convèncer. És quan toca fer coses impopulars quan cal més pedagogia.

Exemple

La primera eina per fer pedagogia, per convèncer i per tenir autoritat és predicar amb l'exemple. El país necessita polítiques i administració, perquè necessita direcció i ajuda. Però cal que l'administració faci també sacrificis, que no comprometin –sinó que incrementin– la seva eficiència i el seu lideratge. És un partida del set i mig: ni passar-se, i deixar de fer el que cal, ni quedar-se curt i no participar en l'austeritat que es demana a tothom. Vénen anys en què faran falta molts fets, però també moltes paraules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.