Opinió

Carpe diem

El retorn de Wallis

‘El discurs del rei' ens ha recordat com Jordi VI va arribar al tron després de l'abdicació del seu germà Eduard, fa 75 anys, per amor... a Wallis Simpson. Una divorciada que va fer trontollar la monarquia britànica. Ara, amb la boda de Guillem a prop, s'ha subhastat llenceria seva, Madonna en prepara una pel·lícula i tenim biografies. Està de moda

“No tens ni idea de com de difícil és representar tota una vida un gran amor”. La frase s'atribueix a Wallis Simpson, que ha passat a la història del segle XX per la seva relació amb l'home que va deixar un tron per casar-s'hi. El triomf d'El discurs del rei als Oscar ha fet recordar el sotrac que va patir Jordi VI quan el seu germà va prendre la dràstica decisió. L'enllaç d'Eduard està d'actualitat per la pròxima boda de Guillem, el fill de Lady Di i d'un príncep, Carles, que un dia també va decidir casar-se amb una altra divorciada, però aquesta, britànica.

Camilla i Wallis. Diuen els biògrafs de Wallis que no es volia casar. Camilla Parker Bowles (fan de la vida tranquil·la i aristocràtica) sembla que tampoc. Per la primera, convertir-se en amant del rei era més que suficient per dur la vida que volia, plena de luxes, així que quan Eduard va renunciar al tron va tirar un gerro contra la paret de ràbia (ho explica Cristina Morató a Divas rebeldes). Wallis sabia que es convertiria en una exiliada en gàbia d'or, culpada pel sotrac institucional. Si el futur de Camilla com a reina està per veure, el de la divorciada nord-americana estava claríssim. Era inexistent i per això Eduard va abdicar. Tant se l'estimava?

Secrets d'alcova. Com una dona poc atractiva, de veu cridanera, de 35 anys i confortablement casada, va enamorar un príncep ben plantat i faldiller? Era una gran amfitriona, elegant i intel·ligent, però també s'ha dit que el pas per Shangai la va fer experta en arts amatòries, i que a Eduard li atreia el seu caràcter dominant. Des del principi va convertir l'hereu en el seu gosset faldiller. “Tenien una mena de relació sadomasoquista”, diu el biògraf d'ell, Philip Ziegler. Però la gran dependència pot arribar a avorrir: “Com una dona pot convertir-se en l'imperi d'un home?”, va arribar a dir Wallis.

En què s'assembla a Kate? Nascuda a Baltimore el 1896, va tenir una infància benestant però solitària, un primer marit alcohòlic, aventures a la Xina amb companyies masculines nazis (més tard l'FBI sospitarà del seu col·laboracionisme) i èpoques més o menys dures fins que va arribar el matrimoni amb Mr. Simpson i recalar al Londres d'Eduard. Se l'acusa d'actituds despòtiques, d'egoisme, i de ser capaç de buscar-se un acompanyant jove, gai i frívol per alegrar-se la vida al costat d'un marit sense corona i cada dia més avorrit. A banda de ser les dues plebees, poc s'assembla a Kate Middleton, la bella, amable i insípida néta de miner que el mes que ve es convertirà en dona de Guillem, però molts volen trobar-hi similituds. Per exemple, en la roba. Però… seria capaç la futura jove de Carles de col·locar-se el vestit llagosta surrealista de Dalí i Schiaparelli tal com ella ho va fer? El més estrambòtic que se li coneix és el modelet de negres transparències amb què va lligar-se el seu promès a Saint Andrews, subhastat per 90.000 euros fa uns dies. Wallis no va tenir estil definit, com Jackie Kennedy, però triava en els millors atteliers de París. I Kate, a partir d'ara amenaça amb vestir només moda british, Victoria Beckham inclosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.