Opinió

Carpe diem

“No sé fregir un ou”

A El Racó d'en Cesc va ser al primer lloc on vam descobrir els amors de Shakira i Piqué. Pel restaurant d'aquest peculiar empresari han passat ‘celebs' de tota mena, incloent-hi caps coronats. Discreció i una cuina catalana moderna l'han fet arribar amb bona salut als 25 anys. Ho celebra amb un menú i una cervesa especials

“He arribat fins aquí perquè la gent m'ha estimat”, diu en Cesc. Celebra satisfet els 25 anys del seu Racó, al mig de l'Eixample barceloní, convençut que no li falta parròquia perquè “sempre hem ofert producte bo a bon preu”. Però hi ha un factor clau en l'èxit: la seva pròpia persona. Quan va obrir, no es tallava a anar als teatres a captar clients (“a les actrius els enviava flors i invitacions”) i sempre ha sabut ser el millor amfitrió per a patricis i plebeus.

De Quini a Iniesta. I de patricis n'ha tingut i en té de tota mena. Des del president Pujol, que és un habitual, a la família reial espanyola, de qui guarda més d'una anècdota. La reina ve de manera natural i molts cops no demana ni reservat, la infanta Cristina ho fa en família, i el rei els va deixar impactats el dia que va arribar tard i va entrar a les cuines a disculpar-se. És l'única personalitat amb qui en Cesc no s'ha retratat “perquè no ho veig adequat”. Les parets de l'entrada són un mapa de rostres coneguts al seu costat: la Lloll, la Nina, Nicolas Cage, Rod Stewart... Hi destaca una Shakira somrient i curiosament vestida amb el mateix vestit que du a la foto que ha penjat al seu Twitter per presentar-nos el seu “sol”, Piqué. El juny passat van dinar junts al restaurant (no patiu, que sabem que ella menja bé), algú els va veure i a partir d'aquí el rumor del seu idil·li es va escampar com la pólvora. Iniesta, Xavi i Puyol són altres dels habituals del Nou Camp que passen pel Racó, ja molt acostumat als blaugrana des dels temps d'Alexanco, Ángel Alonso, Pep Guardiola i Luis Enrique. “Tot va començar quan em vaig trobar Quini i li vaig posar l'americana als peus perquè hi passés per sobre. Ell va riure, el vaig convidar i va venir al restaurant. Va arrossegar un 80% de la plantilla”.

Quan la carta era un ‘collage'. Nascut a Monistrol de Montserrat, en Cesc va adonar-se que el seu futur era a la restauració en comprovar que guanyava molt més ajudant a la fonda del poble el cap de setmana que treballant tots els dies de mecànic. La seva simpatia li va facilitar fins i tot obtenir crèdits i es va convertir en un empresari de la hostaleria “sense saber ni fregir un ou”. Això sí, anava a la plaça tots els dies i a les cartes hi posava molta imaginació fent collages divertits (foto). Al costat sempre ha tingut la seva dona, amb qui ha celebrat les noces de plata professionals amb un viatge a Nova York, convidats pels seus 4 fills.

Cervesa artesanal. El Racó és tot un clàssic de Barcelona, sense aspirar a fer cuina d'autor. El seu ampli espai dóna cabuda a un centenar de comensals, i ara en Cesc cavil·la si obrir terrassa per acomodar-hi els clients que volen fumar. La prohibició ha fet disminuir l'ocupació en el sector, però ell ha decidit lluitar contra la crisi de totes totes. Un exemple és el menú de celebració dels 25 anys que ofereix a 35 euros + IVA i on hi ha plats que ja han fet història, com l'ou cuinat a baixa temperatura amb cansalada parmentier de patata ruca i oli de tòfona. A més, com que la casa aposta per la cervesa (amb una amplíssima carta) se n'ha elaborat una de pròpia per a la data, totalment artesanal i molt aromàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.