Articles

SENSE CARRET

Els apòstols de la cervesa

Diria que un pro­ducte català ha d'excel·lir molt perquè el premiïn a Madrid. En l'edició 2011, la pri­mera, dels Pre­mios CON, la revista gas­tronòmica digi­tal ha guar­do­nat dos pro­jec­tes cata­lans. Un a , revista gas­tronòmica digi­tal “com­pe­ti­dora, però ger­mana”. Edi­tada pel grup GSR Pro­duc­ci­ons de Gas­tro­no­mia, de Bar­ce­lona, li reco­nei­xen ser el mitjà gas­tronòmic d'Inter­net amb més vera­ci­tat. L'altre premi va ser per a la cer­vesa arte­sana Gui­neu Sit­ges, de la , de Valls de Tor­ro­e­lla, nucli del muni­cipi de Sant Mateu de Bages. El premi a la cer­vesa arte­sa­nal amb més qua­li­tat el van reco­llir Pep Selga i Lluís Mata­mala, pro­mo­tors de l'empresa, i Guzmán Fernández, el mes­tre cer­ve­ser. És una cer­vesa deli­ci­osa, exqui­sida, aromàtica, amb una entrada dolça i una amar­gor –apor­tada per dues menes de llúpol– ele­gant. Tan­tes gràcies són apor­ta­des per la seva puresa natu­ral: a diferència de les cer­ve­ses comer­ci­als, no és ni fil­trada ni pas­teu­rit­zada. A Ca l'Arenys tenen mèrits per rebre reco­nei­xe­ments encara més impor­tants. Van ser ini­ci­a­dors de la pro­ducció de cer­vesa arte­sana a Cata­lu­nya: sis de les dotze plan­tes les han ins­tal·lat ells. Han tras­pas­sat fron­te­res i han ampliat la seva influència i negoci a fora del Prin­ci­pat: des del País Valencià i l'Aragó, fins a Galícia, el País Basc i Cas­te­lla. A més, fabri­quen i dis­tri­bu­ei­xen maquinària i matèries pri­me­res i fan cur­sos de for­mació. Són els grans refe­rents del boom de la cer­vesa arte­sa­nal i de les micro­cer­ve­se­ries. Els apòstols de la cer­vesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.