Opinió

Control dels diners

Hem de fer-nos forts en els nostres recursos, en defensa de la nostra riquesa

L'únic, únic, que uneix tots els catalans i totes les persones que viuen a Catalunya, votin el que votin, sigui partits sobirans catalans, CDC, UD, ERC, IC, CUP, controlats des de Madrid, PP i, ai!, PSC, o colonitzats mentalment per l'unitarisme centralista, C'S, és l'espoli fiscal. Els diners nostres que ens prenen des de les vies més diverses que ens imposen, fent de Catalunya el país del món que paga més impostos.

Ens cal controlar els nostres diners, la riquesa que produïm, hem de tenir el millor trumfo a la mà, això és, els euros que són generats per nosaltres. Una raó que Espanya sí que entén, un argument que no poden obviar, un instrument que ens fa més forts davant un Estat sangonera en la despesa irracional i la corrupció i un govern (PP) i oposició (PSOE) que no respecten el dret a decidir de tota una nació.

Cal fer tota mena d'accions per demostrar que Catalunya vol exercir el dret a decidir, una vegada rere una altra, unes actuacions col·lectives que admira mig món. Però amb això no convencerem els espanyols, ells negant legalitat a la consulta tot adduint una Constitució fal·laç i d'origen espuri, nascuda sota l'amenaça d'un cop d'estat militar, volen avortar el camí per aconseguir un estat propi. “Por lo civil o lo criminal”, com diu la dita.

Banc Català de Finances i Agència Tributària Catalana són les eines per començar a caminar. Uns instruments d'estat. Els primers a prendre aquesta via, ara econòmica, per la independència, han de ser els polítics que fent aquest gest marquen una conducta a seguir a tota la societat. Del president de la Generalitat, als diputats i partits, ajuntaments, institucions, consells comarcals i altres ens. Quedarien en evidència aquells que no ho fessin, és legal canalitzar els recursos de Catalunya gestionats per Catalunya i alhora una carta a la butxaca per negociar amb Madrid.

Des d'Espanya per atemorir la població catalana usen la guerra econòmica presentant un futur apocalíptic en una Catalunya independent. Van d'afirmar que serem més pobres a dir que no es podria pagar les pensions o bajanades com que ens situaríem fora de la zona euro o fins i tot de la Unió Europea. Una mena de terrorisme ideològic preventiu expressat per persones que fan de l'argument de la por l'eix per dissuadir la gent. Menteixen i ho saben, per això quan apareix tal o qual declaració oficial o oficiosa des de Brussel·les o des de sectors financers o empresarials que neguen tals afirmacions aleshores canvien de tàctica per dividir-nos.

Si fóssim jueus el que es diu dels catalans estaria condemnat pel Tribunal Internacional de l'Haia i per Amnistia Internacional, per cert no hauria de dir alguna cosa? Una de les ignomínies que usen per fer mal, d'una categoria immoral sense nom. Ens volen dividir dient barbaritats sobre els catalans i els cognoms com ara Fernández, Gutiérrez, Sánchez o González. Actuant com apocats racistes. I la intelligentsia espanyola sorda i muda. Però no hem de caure en el seu joc.

Tots els catalans estan d'acord, Navarro i el seu grup del PSC, fins i tot el PP i C'S, que Catalunya és maltractada econòmicament. Hem de fer-nos forts en els nostres recursos, en defensa de la nostra riquesa. Aquí és on cal presentar lluita, on els lideratges s'han de demostrar. No hem de fer trencadissa econòmica, al contrari, crear i dirigir nosaltres les nostres pròpies institucions bancàries i financeres.

Cal posar fil a l'agulla, és legal i democràtic. Tothom pot posar o pagar els diners on cregui més oportú. Hem d'anar per tenir eines econòmiques d'estat, ens catalans oficials que recaptin en lloc de l'Estat amb més crisi de tot Europa, alhora crearien riquesa i ajudarien a frenar la mort i l'ofec que des de Madrid han planejat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia