Opinió

LA GALERIA

Eleccions europees

Aquest 26-M ha de convertir-se en una festa del civisme, la participació i el convenciment envers la nostra causa noble i pacífica

Ja estem en plena precampanya electoral. D'aquí a menys d'un mes tenim davant nostre unes eleccions vitals per a Catalunya i Europa. El 26 de maig se celebraran les eleccions al Parlament Europeu –o també anomenades, simplement, eleccions europees–. De fet, per damunt del 26-M hi plana un gran núvol, una gran tempesta anomenada abstenció. No hi ha dubte que la desafecció envers les institucions de Brussel·les, Estrasburg i Luxemburg (les tres seus del Parlament Europeu) és significativa. El Parlament Europeu, a voltes definit despectivament com un cementiri d'elefants, és un gran desconegut del gran públic continental. De tota manera, per als catalans aquestes eleccions són clau, ja que tindran lloc a 5 mesos i escaig de la consulta del 9-N i a un any d'unes eleccions municipals que també poden ser destacades arreu de les comarques gironines. Aquestes eleccions al Parlament europeu del 26 de maig –enmig d'una gran crisi econòmica, política i moral del Vell Continent– és una ocasió privilegiada perquè la ciutadania expressi el seu malestar contra les injustícies, la corrupció i l'autoritarisme banal i, alhora, per reivindicar una autèntica ciutadania europea, cosa que actualment, des del meu punt de vista, està molt verda. El 26-M hauria de significar un pas endavant a favor de la ciutadania participativa i la radicalitat democràtica. Des de la meva òptica personal, cal superar l'actualitat mortificadora i esclafadora (dels pobles i les persones de carn i ossos) que provoca que, malauradament, la UE sigui una mena de confederació d'estats: massa vegades imperials, poca-soltes i completament impotents per solucionar els reptes del segle XXI. Per Catalunya i els catalans, el 26-M representa una oportunitat d'or per explicar-nos millor, per fer pedagogia política de tot el que està succeint a casa nostre i, al mateix temps, per reafirmar-nos com a europeistes de sempre però també per reclamar una Europa més transparent, més social i menys burocràtica. Aquest 26-M ha de convertir-se en una festa del civisme, la participació i el convenciment envers la nostra causa noble i pacífica: no ens podem permetre el plany abstracte i l'abstenció destructiva. Tots ens hem de comprometre per arrossegar la gent cap a la urnes i fer possible d'una vegada per totes que Europa ens entengui. Catalunya i Europa es necessiten més que mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia