Opinió

De set en set

Estelades al revés

Entre els milers i milers d'estelades que es veuen a les finestres i balcons, n'hi ha força que són al revés, amb el triangle blau i l'estel blanc a la dreta. Podríem dir que una seria casualitat i deu, una curiositat; però són prou per considerar que és un indicador d'un cert grau de dislèxia entre els catalans. Potser tenim tanta pressa per tenir un país propi que ni tan sols ens aturem a fixar-nos en aquestes nimietats i sentim que ens avala la convicció que hi ha darrere del gest.

Però la imatge d'aquestes estelades girades també pot ser una representació del que ens passa: no sabem exactament què volem. Si ho sabéssim, aquest sector de Convergència que continua mantenint el sentit de casta, que encara mira els membres d'altres formacions per damunt de l'espatlla, que malparla d'Esquerra i de la CUP perquè els fa urticària la inspiració socialista de les seves polítiques, o que corre a les redaccions d'alguns diaris a filtrar tensions internes, potser callaria, no convertiria Artur Mas en intocable i deixaria que fluís el pacte que necessita el país. Si ho sabéssim, aquest aparell d'Esquerra Republicana, tan gelós del protagonisme de Mas, tan interessadament afalagador de la CUP i tan delerós de prendre el lideratge polític del país, potser es creuria de veritat que l'experiència de Junts pel Sí no és una coalició puntual forçada sinó una estratègia reclamada pel sentit comú de la majoria i la mantindria fins l'endemà de la proclamació de la independència. Si ho sabéssim, la CUP ja formaria part de Junts pel Sí des del primer dia, no s'obsediria amb Artur Mas, no perdria el temps buscant recargolades i impracticables fórmules de govern i, sobretot, s'adonaria que traurà molt més rendiment polític i social de sumar que no pas de restar. Si ho sabéssim, tots plegats ens adonaríem que el front que ens espera –amb tots els partits i les institucions de l'Estat espanyol en clara ofensiva i amb plena disposició repressora– requereix fer pinya i deixar els programes i els matisos per després de la tempesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia