Política

Violència policial durant l'1-O

Una seixantena d’afectats per l’1-O inicien els tràmits

Els denunciants donen poders a advocats i procuradors voluntaris perquè els representin

És una operació tècnica però imprescindible amb l’objectiu que la querella col·lectiva tiri endavant

Una seixantena d’afectats per la repressió policial del referèndum de l’1 d’octubre es van acostar ahir divendres al Palau de Justícia de Girona, amb l’objectiu de donar els poders als advocats i procuradors voluntaris perquè els representin. Es tracta d’un tràmit tècnic però imprescindible, perquè la querella col·lectiva –que agrupa més d’un centenar de denúncies– tiri endavant.

Durant tot el matí, dos lletrats van estar recollint i confirmant les dades dels afectats que van voler que els representessin. Un cop complert aquest tràmit, els denunciants reben un document on se’ls assigna un procurador que els assisteix durant la causa. Un dels advocats voluntaris, Albert Carreras va explicar que el motiu de la trobada ahir al Palau de Justícia era tirar endavant la querella col·lectiva: “El que hem fet és quedar amb tothom que havia portat documentació. Ara citem tots els que vulguin continuar endavant perquè donin poders a favor dels procuradors voluntaris per així presentar-ho tot sistematitzat al jutjat”. En aquest sentit, va recordar que és un tràmit tècnic, però important perquè la querella es presentarà la setmana que ve.

Un cop entrada la querella, demanaran diligències d’investigació per poder concretar els delictes i els querellats: “El que farem serà exposar la qualificació jurídica dels fets, i la relació entre les lesions que presenten les persones individuals que van rebre els atacs i les actuacions de la policia. Anirem demanant diligències d’investigació per poder concretar els responsables”, va explicar Albert Carreras. A principis d’aquesta setmana, el grup d’advocats voluntaris va atendre els afectats a la seu del Col·legi a Girona i també a Sant Julià de Ramis.

LES FRASES

Ara citem tothom que vulgui continuar tirant endavant la denúncia perquè ens doni poders a favor
Albert Carreras
ADVOCAT
Encara no podem fixar uns querellats, sinó que exposarem la qualificació jurídica dels fets i la relació entre les lesions i les actuacions policials

Un 26% d’atesos a Girona

La gran majoria d’afectats per la repressió policial de l’1 d’octubre es van atendre a les regions sanitàries de Barcelona Ciutat (34%) i Girona (26%), tot i que també es van realitzar atencions sanitàries a la resta de regions, segons dades del Departament de Salut que va desmentir “categòricament” que s’hagi manipulat el nombre de ferits per violència policial. Va denunciar que aquestes “falses informacions atempten greument contra l’honorabilitat del personal del SEM, dels CAP, dels CUAP o hospitals” que van atendre més d’un miler de persones. Per això va demanar una “rectificació immediata”. En aquest mateix sentit, el Col·legi de Metges de Catalunya va criticar que es posi en dubte la “independència i la professionalitat” dels professionals mèdics després que alguns mitjans i polítics, hagin considerat que s’ha manipulat el nombre de ferits. En un comunicat, el president del Col·legi de Metges, Josep Vilaplana, va recordar que els metges actuen sota el Codi de Deontologia i va assegurar que els metges “van certificar el que van veure”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia