Política

MARC PUIGTIÓ

ALCALDE DE SANT JULIÀ DE RAMIS

“Hem sigut molt comunicatius des de l’Ajuntament”

Destaca que, tot i ser un consistori petit, lideren certs processos

“Em veig amb forces i il·lusió, amb ganes de treballar com fins ara i de seguir un mandat més.” Enginyer d’edificació i de 37 anys d’edat, Marc Puigtió és des del 2015 alcalde de Sant Julià de Ramis, on aspira a la reelecció.

Com preparen les eleccions del maig?
Fa més de tres mesos que estem fent una enquesta als veïns, porta a porta. Una de les preguntes és l’opinió que tenen de l’equip de govern, com ens han vist. Entre les coses que més es repeteixen és que ens han notat molt pròxims a la gent i que comuniquem bé la informació municipal. Ens demanen que no canviem, que seguim així.
Alguns companys destaquen la seva “omnipresència” als actes i activitats. Comparteix l’opinió?
Sí, penso que els veïns ens han trobat a tot arreu: tant els regidors com la figura de l’alcalde, que abans sentien de més difícil accés. I hem obert l’Ajuntament, en el sentit d’informar de tot. Sobretot s’ha de ser transparent. Si un projecte no es pot fer, s’ha d’explicar. Junt amb el treball en equip, això també és la clau de l’èxit.
Diu que han posat Sant Julià al mapa. Què hi ha contribuït?
Un dels episodis va ser quan el Parlament va aprovar la restitució del municipi de Medinyà. I, malauradament, quan el Constitucional va resoldre que havia de tornar a dependre administrativament de Sant Julià. Va ser un moment complicat. I l’1-O ho vam posar tot a disposició de la democràcia i els veïns van fer l’oportú per defensar-la. Malgrat que som un ajuntament petit, estem liderant diversos processos, com ara el fet que serem el primer consistori a portar l’Estat espanyol als tribunals per mirar de recuperar els diners republicans que van ser espoliats a la població per part del règim franquista.
Quines línies de treball ressaltaria per al pròxim mandat?
Continuarem explorant quines opcions existeixen per tornar a fer efectiva la segregació; obrirem aviat la nova biblioteca de Sant Julià; iniciarem les obres de les Vies Verdes al seu pas pel terme, i està previst que tiri endavant la construcció de la nova escola Castellum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia