Política

La nota tricolor

“Si ignorem els que vénen a fer el pallasso, deixaran de fer-lo”, clama el PP al·ludint al protagonisme de Podem

Ni la imatge del grup de purgats del PSOE traslladant-se en comitiva d'una banda a l'altra del Congrés com ànimes en pena ni la de Rita Barberá saludant la premsa com en els seus millors temps d'alcaldessa van aconseguir eclipsar els que des de fa un any acaparen tots els focus mediàtics de la cambra espanyola. “Si ignorem els que vénen a fer el pallasso, deixaran de fer-lo”, exclamava el popular Rafael Hernando, irritat perquè els periodistes preguntessin només per les polèmiques que s'anaven succeint al voltant dels de Pablo Iglesias durant la sessió solemne d'obertura de les Corts. Només calia veure la cara d'espant de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría quan un eixam de reporters la van envoltar per conèixer el seu parer sobre l'enuig dels del partit morat perquè, segons denunciaven en la seva desfilada per les televisions, els senadors del PP els havien pres la cadira. “A veure si me'n trobaré algun a la meva, assajant per ser al govern”, deia fent broma.

Durant una bona estona –i en espera de l'arribada del rei Felip VI–, tothom buscava reaccions al fet que els d'Iglesias no tenien un forat per seure perquè havien fet tard. Els de Podem desconeixien que en aquesta mena d'actes no hi ha una assignació fixa de llocs per seure –si bé és cert que es procura mantenir els indrets que ocupa cada grup– i, de fet, s'habiliten més cadires perquè hi pugui cabre tothom. I ahir es va omplir de senadors del PP i del PSOE.

El gener passat, el focus d'atenció va ser la vestimenta més informal dels nouvinguts i el fet que actuessin als escons com si fossin estudiants que es retroben el primer dia de col·legi i, sobretot, el nadó amb què Carolina Bescansa va acudir a la sessió de constitució de les Corts. La presència del nen va omplir hores de tertúlies i centenars de pàgines d'opinió. Ahir, de fet, la dirigent de la formació morada ho recordava amb ironia en una piulada: “Letícia, si portes les teves filles a l'hemicicle, prepara't per a una campanya d'insults i desqualificacions sense límit.” I la d'ahir no podia ser una jornada diferent: l'andalús Diego Cañamero es va presentar amb una samarreta en què es llegia “Jo no he votat cap rei”, i el senador Iñaki Bernal desplegava una senyera republicana durant tota la intervenció del monarca. Qualsevol gest va ser motiu de crítica: que si els d'En Comú ni tan sols es van aixecar de la cadira quan sonava l'himne; que si, a més de no aplaudir, els de Podem van acomiadar el rei asseguts i mirant el mòbil; que si es van absentar en la parada militar i les salutacions protocol·làries... De retruc, també van rebre PDECat i el PNB pel fet que, si bé sí que es van posar drets, tampoc no van aplaudir els discursos. Tampoc durant les referències d'Ana Pastor i el monarca a les víctimes del terrorisme, els retreien el PP i el PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona