Política

Sistema judicial

Albiol creu que el govern “fa el ridícul” amb la seva interpretació de l'informe de la Comissió de Venècia

El líder popular acusa Puigdemont de donar la volta a les conclusions de l'organisme del Consell d'Europa, que segons ell avalen la posició de l'Estat

Afirma que és la Generalitat la que rep un “toc d'atenció”

El virtual president del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha acusat aquest diumenge el govern de la Generalitat de “fer el ridícul” en –segons ell– voler “donar la volta” a les conclusions de la Comissió de Venècia sobre la reforma del Tribunal Constitucional (TC) espanyol, que segons ell avalen els canvis introduïts pel govern de Mariano Rajoy.

En declaracions des de Calafell (Baix Penedès), el líder popular ha culpat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont , de voler “confondre la realitat amb els seus propis desitjos” en interpretar l'informe com un “toc d'atenció” del Consell d'Europa al govern espanyol per la reforma de la Llei Orgànica del TC.

“Puigdemont i el seu govern estan molt desesperats, se senten molt sols al món i a Europa i fan el ridícul amb aquestes afirmacions que el que pretenen és donar-li la volta a un informe que avala les reformes fetes pel govern de Rajoy i que deixa clar que no es poden celebrar referèndums al marge de la legalitat”, ha defensat l'encara coordinador general del PP català.

Segons ell, “els únics que reben tocs d'atenció d'Europa són Puigdemont i el seu govern, que estan actuant amb irresponsabilitat saltant-se tota la legalitat i l'estat de dret”.

El dirigent popular ha afirmat que aquestes interpretacions demostren la necessitat de Puigdemont de “distreure l'atenció”. “I per no parlar de la realitat que s'està posant en evidència aquests dies demostrant que no era Espanya qui robava als catalans sinó Convergència a través de comissions d'obra pública buidant les arques públiques”, ha etzibat.

En aquest sentit, ha demanat al vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, que sigui tant bel·ligerant amb el cas 3% com ho és amb la resta de casos de corrupció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia