L'Ajuntament de la Llagosta aprova un pla de sanejament financer per al període 2009-2012

El ple de l'Ajuntament de la Llagosta va aprovar divendres, durant una sessió extraordinària un pla de sanejament de les finances municipals per al període 2009-2012. El pla va ser aprovat amb els vot favorable del grup municipal socialista i el vot en contra d'Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, Ciutadans Progressistes per la Llagosta i el Partit Popular. Cap dels regidors del grup municipal de Convergència i Unió no va assistir al ple.

El Consistori informa que ha optat per aquesta mesura després de tancar l'exercici de 2008 amb un dèficit de 309.000 euros i, tenint en compte, que previsiblement aquest 2009 també donarà números negatius. L'equip de govern municipal tenia altres possibilitats, però ha optat per un pla de sanejament perquè permet reconduir la situació econòmica de l'Ajuntament en un període més llarg i és l'opció que menys repercuteix en les taxes i impostos municipals.

El pla de sanejament que ha aprovat l'Ajuntament ha estat redactat per la Diputació de Barcelona i preveu una reducció de la despesa corrent per al 2010 del 10% i per als anys 2011 i 2012, del 3%. També estableix que les ordenances fiscals es puguin mantenir amb increments similars als aprovats aquest any, sempre hi quan no hi hagi una variació important dels ingressos. La Diputació remarca que l'Ajuntament ha de tenir en compte que, a causa de la crisi, es reduiran les aportacions econòmiques procedents de l'Estat.

Una altra de les mesures que haurà de prendre el Consistori és la sol·licitud d'un préstec d'un milió d'euros per fer front a les despeses que han portat a l'actual situació econòmica municipal, provocada per la crisi. Així, l'Ajuntament també va aprovar la concertació d'un crèdit amb la Diputació de Barcelona de mig milió d'euros. L'altra mig milió o bé es demanarà a la Diputació o bé sortirà d'un préstec amb alguna entitat financera. Aquest punt també es va aprovar amb el vot favorable del Partit dels Socialistes i en contra d'Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, Ciutadans Progressistes per la Llagosta i el Partit Popular.

El darrer punt de l'ordre del dia va ser una modificació pressupostària per poder fer front a diverses despeses municipals. La modificació també va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i en contra dels grups de l'oposició.

El ple extraordinari de divendres va començar i va acabar recordant la figura de Jordi Solé Tura, un dels pares de la Constitució, mort el mateix divendres al matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Creix l’èxode de palestins mentre Israel avança cap a l’interior de Rafah

barcelona
guerra a europa

Deneguen el nou recurs de Trump contra l’ordre de silenci en el seu judici

barcelona
estats units

Cohen va gestionar xecs signats per Trump per a fer callar a Daniels

barcelona
estats units

Els EUA apugen els aranzels als cotxes elèctrics i plaques solars xineses

barcelona
Caucas

Geòrgia ignora les massives protestes i aprova la polèmica llei sobre els “agents estrangers”

Barcelona
rússia

Putin nomena com a assessors a ‘falcons’ partidaris de la guerra a Ucraïna

barcelona
rússia

Rússia posa en servei un míssil intercontinental d’emplaçament marítim

barcelona
política

Junqueras, disposat a continuar pilotant la “nova etapa” d’ERC

barcelona
país basc

El Parlament de Vitòria inicia la nova legislatura amb apel·lacions a un nou estatus

barcelona