Política

El Govern demana a la Casa Real que retiri de les xarxes les fotos de menors ferits

Al web tenen penjades fotos de Felip i Letizia durant la visita als hospitals

La Direcció d’Atenció a la Infància i Adolescència de la Generalitat ha enviat una carta a la Casa Reial per demanar que es retirin de les xarxes socials i de la seva pàgina web les fotografies de nens i adolescents víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona), en al·lusió a les imatges de les seves visites a hospitals.

En un comunicat d’aquest dimecres, la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha recordat que la publicació i difusió d’aquest tipus d’imatges suposa una ingerència en el dret a l’honor, la intimitat i la pròpia imatge de les víctimes menors d’edat, i ha afirmat que la Casa Reial va publicar fotografies “sense cap filtre” de preservació de la imatge dels nens.

A la carta, la Generalitat assenyala que la utilització d’imatges de nens que han viscut experiències traumàtiques està “expressament prohibida” per la legislació de protecció a la infància i l’adolescència, i que els poders públics han de vetllar amb un interès especial pel dret a la intimitat i l’honor dels menors.

El text també recull que aquests principis estan en la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets del nens, que afirma que cap nen pot ser subjecte d’«interferències» arbitràries o il·legals en la seva vida privada i té dret a la protecció de la llei contra aquestes interferències o atacs.

La setmana passada, la Conselleria va presentar una demanda de protecció similar davant la Fiscalia de Menors arran de la difusió d’imatges de víctimes menors dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i també ho va fer davant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles