Política

procés sobiranista

retirada policial

Els policies deixen Lleida i s’instal·len a Osca i la Franja

Els veïns havien denunciat que intimidaven i insultaven, i diversos partits locals havien reclamat a la subdelegada de l’Estat que marxessin

S’han establert a Fraga, Barbastre, Binèfar i Osca

Els agents del Cuerpo Nacional de Policía que s’havien instal·lat a l’hotel Real de Lleida, situat a prop de la Paeria, al centre de la ciutat, van fer les maletes i van marxar ahir al matí de l’establiment. El contracte d’allotjament que tenien des de l’inici del dispositiu organitzat pel govern espanyol amb motiu del referèndum de l’1 d’octubre acabava ahir i la Subdelegació del Govern de l’Estat no l’ha renovat.

No marxen gaire lluny. S’han repartit en municipis d’administració aragonesa, però el més a prop possible de Catalunya. Un grup de 70 agents s’han instal·lat a Montsó, repartits en dos hotels, dos hostals i la residència d’esportistes de l’Ajuntament. A Fraga i Barbastre també va arribar ahir un altre contingent d’agents i 40 més s’han instal·lat a Osca.

Aquest moviment del contingent coincideix amb el que fa dies s’està fent en municipis aragonesos. La Guàrdia Civil té un hotel a Barbastre ocupat amb uns 80 agents procedents de Sevilla, Pontevedra i Lleó, segons va publicar la premsa aragonesa. A Fraga s’han desplaçat agents de la unitat aèria de la Guàrdia Civil procedent de Logronyo, que han utilitzat com a base l’heliport del parc de bombers de la localitat.

La retirada dels agents instal·lats a Lleida es fa després que dijous un grup de representants de grups municipals de Lleida (PDeCAT, ERC, La Crida-CUP, Comú de Lleida) entregués a la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Imma Manso, una carta en què advertien que alguns d’aquests agents s’havien dedicat fora de servei a agredir verbalment i a mantenir actituds intimidatòries. L’entrega de la carta va ser polèmica, ja que la policia que custòdia la Subdelegació del Govern de l’Estat a Lleida no volia deixar passar els regidors que la portaven i finalment només dos van poder accedir a l’edifici. També van vetar l’entrada als periodistes que informaven de l’entrega de la carta.

Alguns testimonis han relatat aquests incidents amb la policia espanyola destinada a la ciutat. Una de les noies afectades va explicar a l’agència ACN que dimecres, quan es dirigia en bicicleta a la universitat, va passar davant de la caserna de la policia espanyola, pel mig dels agents que ocupaven la vorera, i un d’ells es va girar i li va cridar: “A veure si et foto una hòstia.’’ Una altra noia, que viu a prop de l’hotel Real, va dir que estava “atemorida” perquè havia viscut dues intimidacions dilluns. Una d’aquestes “quan venia de la manifestació, amb un adhesiu, en què un dels agents se’m va quedar mirant i em va cridar «vine aquí, valenta»’’.

En canvi, els policies espanyols han estat molt ben rebuts als municipis aragonesos on s’han desplaçat. A Montsó i a Binèfar s’havien organitzat per ahir a la tarda concentracions de suport a la Guàrdia Civil i la Policía Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen un col·laborador d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona