L'equip de López Tena rebutja organitzar el referèndum a Girona sobre la independència

Argumenta que «farien més nosa que servei» en el procés

Dijous al vespre l'assemblea de voluntaris de Girona Decideix validava àmpliament que l'equip de López Tena liderés l'organització del referèndum que es preveu celebrar el 25 d'abril. El resultat era concloent, amb els 145 vots a favor que van emetre els participants, mentre que només hi va haver 9 vots en contra i 27 abstencions.

Malgrat el resultat, en un comunicat firmat pel mateix López Tena i els companys d'Osona Decideix Marçal Orri i Jordi Anento, argumenten la seva negativa pel fet que «un sector significatiu discrepa de la pròpia existència de direcció executiva» de la consulta. En l'assemblea, la CUP va fer públiques les seves reserves pel fet que algunes decisions quedessin en mans de l'equip de López Tena, tot i que, majoritàriament, es van abstenir en la posterior votació.

López Tena considera que l'objectiu per al referèndum s'havia de concentrar a garantir una gran participació i un esforç que, segons ells, no seria possible si «cada decisió s'hagués de sotmetre a un procés per generar consensos». Ja en l'assemblea va advertir que la proximitat del 25 d'abril obligava a prendre decisions ràpides per complir els objectius que es marquessin. Per tot plegat, entenen que la seva presència en l'organització de la consulta «faria més nosa que servei», malgrat que obren la porta a assessorar la plataforma Girona Decideix en el que puguin.

La negativa de l'equip de López Tena suposa un gerro d'aigua freda per a la plataforma Girona Decideix, que va prendre la iniciativa que l'equip d'Osona Decideix assumís la direcció de la consulta per garantir l'èxit de participació que es va obtenir el desembre a Osona. Malgrat tot, Girona Decideix va declinar fer ahir cap tipus de declaració en vista del rebuig de López Tena i els seus companys d'assumir la direcció de la campanya. Ara caldrà veure què suposa la negativa per a l'organització de la consulta el 25 d'abril a Girona.

k

Tot el comunicat, a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.