Tiana invertirà enguany prop de 3 milions d'euros en obres al poble

La remodelació de l'Escorxador s'enduu un terç dels diners d'aquest capítol

«La inversió per al 2010 a Tiana serà una de les més altes dels últims anys, tot i el temps de crisi econòmica actual.» Així definia l'alcalde de Tiana, Emili Muñoz (Gent), el capítol d'inversions que l'Ajuntament de Tiana vol posar en marxa amb vista a aquest any. Dels tres milions d'euros d'aquest capítol, un milió es destinarà íntegrament a la rehabilitació de l'Escorxador, dins de la primera fase, perquè es converteixi en el centre cívic del poble. La segona fase d'aquest projecte, que s'executarà en exercicis posteriors, preveu la construcció d'un nou edifici a la mateixa zona.

D'altres partides significatives que el govern municipal (Gent pel Progrés de Tiana i CiU) té previst executar el 2010 seran l'acabament de les obres per adequar el solar on s'aixecarà el futur edifici de l'escola Lola Anglada (500.000 euros) i la remodelació i la connexió entre l'avinguda d'Isaac Albéniz i el passeig de la Vilesa (200.000 euros). Unes altres inversions previstes per a aquest any seran el manteniment de la via pública i equipaments municipals, dotat amb 100.000 euros, i els 60.000 euros que es destinaran al projecte del museu Lola Anglada.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde, el convergent Enric Nolis, va definir la confecció dels comptes tianencs per al 2010 basant-se en tres punts: «Austeritat, rigor i moderació.» En aquest sentit, Nolis va reconèixer que per primera vegada els números municipals mostraven un «sentit decreixent». I és que la crisi econòmica ha fet que el pressupost global de Tiana (9,6 milions pel 2010) s'hagi reduït un 9,1% respecte a l'any passat. Per lluitar contra la crisi, Nolis va anunciar que aquest any es congelaven els impostos als ciutadans i també que el tipus impositiu de l'impost sobre béns i immobles (IBI) passaria del 0,61 al 0,56.

Queixes cap a l'oposició

Tant Emili Muñoz com Enric Nolis no van estalviar crítiques a l'actitud de l'oposició (PSC i ERC) durant la discussió sobre els comptes municipals. «Per primera vegada en 30 anys, l'oposició de Tiana s'ha absentat de participar en el debat dels pressupostos», denunciava Muñoz, que va explicar que el govern desestimarà les al·legacions de l'oposició.

EMILI MUÑOZ
alcalde de tiana (Gent)
«La inversió per al 2010 a Tiana serà una de les més altes dels últims anys tot i la crisi econòmica»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Verges presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona
Estat espanyol

El fiscal general recusa quatre dels fiscals que han de decidir la seva continuïtat

Barcelona
FIGUERES

Veray demana concentrar el vot en el PP per evitar suports a l’independentisme

FIGUERES
política

Els exconsellers Sàmper i Vila donen suport a un Salvador Illa president

barcelona
guerra a europa

La UE acorda destinar a Ucraïna els beneficis dels actius russos

barcelona