Política

El PSC deixa en mans de CiU l'alcaldia de Sant Iscle i el poble tindrà la primera alcaldessa de la seva història

Núria Sans substitueix Eduard Turon fruit del pacte de govern signat fa un any

Sant Iscle de Vallalta estrenarà alcaldessa en l'etapa final de l'actual mandat. Avui, en un ple extraordinari previst per a les 9 del vespre, la convergent Núria Sans prendrà de les mans del socialista Eduard Turon el càrrec del cap de govern local. Serà la primera vegada que una alcaldessa governi el municipi i que després d'onze anys aquest govern torni a les mans de CiU. És el pas més important pactat ara fa un any, després que els dos partits antagònics per naturalesa acordessin continuar plegats «pel bé de la governabilitat del poble».

Feina feta

Eduard Turon ahir es mostrava satisfet per la tasca desenvolupada durant dotze mesos, en què la feina amb els socis que fins fa un any capitanejaven l'oposició «s'ha fet i s'ha fet bé». Turon considera que bona part de l'èxit de la trajectòria conjunta ha estat fins ara que «s'han avantposat els interessos de Sant Iscle per sobre dels interessos personals o de partit». L'encara alcalde considera que les decisions importants, com ara les peticions de subvencions a administracions superiors, ja estan decidides per aquest any. Turon mantindrà les àrees que desenvolupava fins ara –Urbanisme i Obres, Educació, Cultura, i Festes i Comunicació– igual que la resta de regidors. «Canviaré de despatx, això sí, però les juntes de govern local ens continuaran reunint a tots al voltant de la taula de l'alcaldessa», assenyala. Pel que fa al seu futur en la política local, després d'onze anys com a alcalde de Sant Iscle, Eduard Turon evita entrar en detalls. «No és el moment de decidir res. Hem d'estar pendents del bon desenvolupament del mandat actual i ja hi haurà temps per pensar en una nova candidatura», diu. El pacte entre PSC i CiU –que va guanyar les eleccions el maig del 2007– va sorgir després que el govern del PSC i ERC es quedés en minoria l'octubre del 2008 quan un regidor socialista, Josep Serra, manifestés desavinences amb l'alcalde i marxés al grup de no adscrits. Uns primers contactes entre socialistes i republicans amb CiU, en què hi va ser convidada la federació nacionalista però amb la condició que tan sols la portaveu, Núria Sans, tingués cartera, no van fructificar. Al cap d'unes poques setmanes, Turon feia fora del govern el soci d'ERC, Josep Ignasi Limia, i tancava el pacte amb els convergents. En el seu moment, Limia va qualificar la maniobra de «traïció», però Eduard Turon va defensar que havia estat deslleial al govern. Totes les àrees que gestionava Josep Ignasi Limia i també l'exregidor socialista Josep Serra van passar a mans del grup convergent, excepte la d'Educació, que es manté en Turon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.