Política

tribunals

setge a l'1-O

L’alcalde de Callús s’acull al dret a no declarar per la causa de l’1-O

Retreu a la jutgessa que el citi com a “revenja”

Uns 200 veïns i altres alcaldes i regidors del Bages han donat suport al batlle a l’entrada dels jutjats

A crits de ’Llibertat’ i ’no esteu sols’, uns 200 veïns de Callús i regidors i alcaldes d’altres municipis del Bages han volgut donar suport aquest dilluns al matí a l’entrada dels jutjats de Manresa a l’alcalde de Callús, Joan Badia, citat a declarar per desobediència durant l’1-O. L’alcalde, però, s’ha estat poca estona davant la jutgessa ja que s’ha acollit al dret a no declarar. Segons a manifestat a la sortida dels jutjats, “l’acusació per desobediència no té cap sentit”. “L’1-O vaig estar amb el poble i vaig intentar impedir la violència”, s’ha defensat. Per Badia, la seva declaració s’emmarca en una “causa general” contra l’independentisme i la democràcia. A més, l’alcalde opina que la citació és una “revenja” de la jutgessa després de comprovar que ells havien denunciat la Guàrdia Civil per les seves actuacions als col·legis electorals durant la jornada de l’1-O. “Tothom ha vist les imatges, i només vam intentar fer de mediadors”, ha sentenciat.

L’alcalde de Callús, Joan Badia, ha sortit dels jutjats després de la seva compareixença davant la jutgessa i ha agraït el suport als veïns i amics que hi havien anat a donar-li ànims. De manera improvisada, Badia s’ha dirigit a tots i ha acabat un breu parlament amb un ’Visca Catalunya’ i ’Visca la República’, unes proclames que han obtingut la resposta de tots els veïns que s’han concentrat davant els jutjats des d’abans de les 9 del matí.

Badia ha recriminat a la jutgessa que l’hagi citat a declarar per “venjança”, ha dit en declaracions als mitjans. “No sé quina desobediència veuen en l’actuació”, “només vam intentar fer de mediadors entre els concentrats i la policia, tot i que no vam poder evitar els cops”, ha afegit. Per l’alcalde, la citació de la jutgessa és una resposta a la seva denúncia contra la Guàrdia Civil, a qui va acusar d’atemptat contra l’autoritat, el robatori del seu ordinador i destrosses a l’escola.

El batlle de Callús també ha dit que qualsevol que vegi les imatges que es van gravar dels moments previs a la càrrega policial, i després llegeixi l’atestat de la Guàrdia Civil, “pot pensar que estem en un altre món”. Badia ha acusat directament la Guàrdia Civil d’”inventar-se” els fets.

Quan Joan Badia ja havia entrat als jutjats, ha arribat el regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Joan Pesarrodona, també encausat i que també està citat a declarar aquest dimecres per desobediència durant l’1-O. Com Badia, Pessarrodona ha estat fortament aplaudit per tots els concentrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona
unió europea

La UE donarà al Líban 1.000 milions d’euros per a la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

barcelona