Uns 18.000 palafrugellencs estan cridats a votar en la consulta del 28-F

És el nombre d'habitants més important, fins ara, d'un municipi de les comarques gironines

Segons dades estadístiques municipals, Palafrugell tenia ahir 22.911 persones empadronades, de les quals 4.040 eren menors de 16 anys. Això vol dir que podrien votar el 28-F un total de 17.871 persones, que representen quasi 4.000 persones més que en l'últim cens electoral, que és de l'any 2008.

Josep Piferrer, un dels portaveus de l'organització, va deixar clar ahir que «només volem fomentar la participació, i no fer cap acte partidista. Fem com l'Estat». Per això, fins al 28 de febrer els impulsors de la consulta tindran una parada informativa a la plaça Nova cada diumenge. L'acte central de la consulta serà el divendres 26 amb una xerrada en què participaran Miquel Strubell, de Sobirania i Progrés; Enric Canela, de la Plataforma Deu mil, i Elisenda Romeu, de la Plataforma pel Dret de Decidir. A més, el diumenge 21 de febrer es farà una arrossada popular al pavelló municipal de patinatge. Durant els actes hi haurà una urna en la qual els presents podran avançar el seu vot. I el mateix es podrà fer a la parada dels diumenges a plaça Nova, encara que això serà efectiu a partir de diumenge vinent. A més, resten oberts a anar allà on siguin sol·licitats. Per dubtes, l'entitat té el telèfon d'informació 6386192 08.

Palamós comença la campanya electoral amb la presentació de la comissió electoral, avui, i el vot anticipat, demà

albert vilar

La plataforma ciutadana Palamós i Sant Joan per l'Autodeterminació, que impulsa la consulta sobre la independència de Catalunya del 28 de febrer inicia avui dissabte la campanya amb la presentació de la comissió electoral. La presentació tindrà lloc a les sis de la tarda davant de la casa de la vila, al carrer Major. La comissió electoral estarà formada per l'investigador Pere Trijueque, el fotògraf i publicista Jaume Pahissa i l'empresari Miquel Martí, que seran els responsables de donar fe i validesa de tota la gestió de la consulta. L'acte de presentació serà amenitzat pels grallers i timbalers de Palamós.

I demà diumenge començarà la recollida del vot anticipat. L'acte d'inici del vot anticipat tindrà lloc al passeig marítim a partir de la una del migdia. Els primers ciutadans palamosins que votaran seran el músic Martí Camós, director de la cobla Montgrins de Torroella de Montgrí, i el periodista Francesc Sánchez Carcassés. Després de la primera recollida de vots anticipats, els organitzadors han programat una calçotada popular gratuïta per a tota la gent que vingui a l'acte a més d'un mural terrestre per recaptar fons. A partir d'aquí estan oberts a anar a buscar els vots a cases particulars. En la consulta de Palamós podran participar al voltant d'unes 15.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.