Política

La defensa de l’activista dels CDR reitera a l’Audiència que els comitès no són terroristes

L’advocat de la veïna de Viladecans demana que la causa per desordres públics es traslladi als jutjats de Gavà

L’advocat de l’activista dels CDR i veïna de Viladecans ha reiterat a l’Audiència Nacional espanyola que els Comitès de Defensa de la República no són bandes terroristes, sinó que només són grups organitzats per reivindicar la república catalana i protestar per l’actuació de l’estat espanyol, sempre en el marc de la llibertat d’expressió i de reunió i de forma pacífica. En el seu escrit, demana que el tribunal desestimi el recurs de la fiscalia, que pretén seguir investigant l’activista per terrorisme i rebel·lió, i demana que la causa per desordres públics es traslladi als jutjats ordinaris de Gavà (Baix Llobregat).

En un escrit de resposta al recurs de la fiscalia, al qual ha tingut accés l’ACN, el lletrat de l’activista, Benet Salellas, intenta rebatre els arguments del ministeri públic recordant que el dret penal s’ha d’aplicar amb restriccions a l’hora de limitar drets fonamentals. Per això, diu que no es pot comparar l’activitat dels CDR amb la ’kale borroka’, perquè no existeix una organització “motriu” com ETA, i cita jurisprudència del propi Tribunal Suprem, el Constitucional, la mateixa Audiència Nacional i la Unió Europea per assegurar que les accions dels CDR no posen en risc el sistema constitucional i ni tant sols causen temor o terror a la ciutadania.

En un sentit similar, diu que a Catalunya no hi ha hagut cap cop d’estat i que els béns afectats per les mobilitzacions, com el trànsit rodat o les empreses concessionàries d’autopistes no són institucions de l’estat. De fet, utilitza arguments del Tribunal Regional Superior de Schleswig-Holstein per denegar l’extradició de Carles Puigdemont en considerar que un suposat “excés” de la llibertat de reunió o d’expressió no pot suposar un delicte de rebel·lió o altra traïció.

Sobre els tres fets concrets que se li atribueixen a la veïna de Viladecans entre el 26 de març i el 2 d’abril, a més d’un missatge de veu gravat, l’escrit assegura que el tall de l’autovia A-2 a Soses (Segrià) va tenir molt poca afectació viària, l’encerclament de l’estació de tren de Sants va ser “simbòlic” i l’aixecament de barreres de peatges no va causar cap dany o deteriorament de les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia