Política

La secció local d’ERC a l’Escala queda suspesa

Una comissió gestora des de la direcció regional del partit convocarà unes altres primàries abans de final de mes

Les atribucions de la secció local d’Esquerra Republicana a l’Escala han quedat suspeses i passen a ser assumides directament per la direcció regional del partit. David Mascort, president de la federació regional de Girona d’Esquerra, confirma que una comissió gestora (formada per càrrecs del partit (presidència comarcal i secretaries d’organització comarcal i regional), s’encarregarà de convocar noves primàries per escollir el cap de llista de cara al 2019 a l’Escala, i reconstruir, a partir d’una assemblea, una secció local. L’endemà que aquest diari fes pública la intenció de dos dels tres regidors republicans –Carles Carlà i Xavier Ballesta– de deixar el partit, Mascort admet que no se n’han sortit per resoldre la crisi a l’Escala i que, vist el bloqueig entre les parts, l’única opció que quedava era la d’una comissió gestora. Sobre el fons de la qüestió, el president regional admet que les primàries en les quals va sortir escollida Etna Estrems, amb el paper a la mà no es van convocar amb tota la regularitat exigida; però també fa observar que aquesta era la manera habitual de funcionar en aquesta secció local i que compartien les dues parts avui enfrontades.

Amb tot, la Federació de Girona, a través d’un comunicat, va refermar ahir la confiança en la secció local, agraint la tasca realitzada pels regidors i donant suport a la secció local de l’Escala en el seu projecte de continuar endavant “amb el seu compromís ferm envers Esquerra, l’Escala i el país”. Pel que fa a Etna Estrems, es diu sorpresa per la decisió dels seus dos companys de deixar el partit, ja que segons ella van ser precisament ells els que en l’última reunió van reclamar que s’anul·li la secció local actual per garantir que es reestructuri amb garanties. Lamentant la situació, Estrems confirma que es tornarà a presentar a les primàries perquè ella és la primera interessada que les coses es facin bé i trobaria perfecte que es presentessin més candidatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pròxim orient

L’Iran tria entre un moderat i un radical en la segona volta de les presidencials

barcelona
rússia

L’opositor rus Karà-Murzà ha estat traslladat a un hospital penitenciari

barcelona
parlament europeu

Vox abandona Meloni pel nou grup d’Orbán a l’Eurocambra

barcelona
guerra a gaza

Israel envia una delegació a Qatar per discutir la nova proposta de treva de Hamàs

barcelona
pròxim orient

Israel aprova la construcció de 5.295 habitatges a la Cisjordània ocupada

barcelona

L’Ajuntament reconeix la trajectòria de Jordi Orobitg i M. Antònia Batlle

LLORET DE MAR
política

Pujol i Mas s’afiliaran a JxCat i Diana Riba a ERC

barcelona
judicial

Amnistiats dos manifestants i quatre mossos acusats d’agredir-los

barcelona
estats units

Biden aprofita el 4 de juliol per insistir en la seva continuïtat

barcelona