Política

Sònia Martínez

Alcaldable de la candidatura Junts per la Jonquera

“Construirem un nou relat turístic per als visitants”

Dinamitzar el centre del poble és el principal eix de campanya

Sònia Martínez es va incorporar al consistori de la Jonquera com a regidora de CiU el 2007 i és alcaldessa des del 2011. Aspira a un tercer mandat a l’alcaldia, aquesta vegada com a cap de llista de Junts per la Jonquera.

Encapçalar la llista Junts per la Jonquera significa canvis en la candidatura?
Significa que no renunciem a cap ideal però que volem anar més enllà d’unes sigles, incorporant diferents sensibilitats i fent una candidatura que combina l’experiència dels que ja hi són amb gent nova.
Quin balanç fa del pacte de govern amb el PSC?
Ens ha donat estabilitat i ens ha permès tirar endavant la major part del programa que teníem.
Principals objectius del pròxim mandat?
Continuar treballant per les persones, ara donant un impuls a la promoció econòmica, aprofitant el nostre patrimoni cultural i natural. L’actual mandat ha estat el de la renovació del carrer Major per aquesta dinamització econòmica, que cal fer entre els sectors públic i privat.
També ha estat un mandat marcat per les mobilitzacions veïnals contra la inseguretat?
Lluitar contra la inseguretat ha estat la prioritat d’aquest mandat: tenim el compromís d’instal·lació de la nova comissaria, hem posat càmeres, mantenim els efectius policials i en necessitem més, ens hem constituït com a acusació particular en els judicis. La feina policial que s’està fent és bona, però les lleis i el marc legislatiu no ens acompanyen prou.
Cal canviar la imatge de la Jonquera?
Tenim milions de visitants que cal atraure al centre i ho farem construint un relat turístic, explicant als visitants tot el que poden trobar a la Jonquera: el paratge de l’Albera, el megalitisme, els búnquers, el Mume... Trobaran moltes coses aquí i no és el que la gent llegeix o veu als mitjans de comunicació. La Jonquera és una altra història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia