PSC i PP critiquen que Figueres s'hagi gastat diners públics en les consultes

L'Ajuntament ha enviat 15.000 cartes en què convida a la participació

La carta que ha repartit el consistori deixa clar que Figueres Decideix organitza diumenge les consultes i fa una llista del lloc on hi haurà les meses. També fa una crida perquè els ciutadans participin «en un acte de maduresa democràtica de la societat catalana, una ocasió única perquè tots els figuerencs i figuerenques us acosteu a les meses electorals (...) per expressar la vostra opinió sobre el futur del país.» La diputada del PSC Rocío Martínez-Sempere va criticar ahir que l'Ajuntament gasti «diners públics» en això i va posar èmfasi en el fet que l'alcalde de Figueres, Santi Vila, candidat de CiU a les eleccions de la tardor, doni suport al referèndum, «mentre que Artur Mas té una actitud desmenjada.» Per la seva part, el també diputat del PP, Enric Millo, va assegurar que «Vila gasta els diners dels ciutadans a promoure accions independentistes en lloc d'ajudar les famílies de Figueres».

Santi Vila treu importància a l'assumpte i manté que Figueres Decideix va demanar a l'Ajuntament que fes una bustiada per informar la gent sobre la ubicació de les meses. Vila matisa que en la carta no es demana el vot per cap opció i hi afegeix: «Des del Parlament no ens han de dir el que s'ha de fer a Figueres». El vicealcalde, Francesc Canet, emmarca aquestes acusacions en un context «electoral extramunicipal» i recorda que el consistori va aprovar una moció a favor de les consultes. Tant Vila com Canet defensen que el cost d'enviar les cartes és irrisori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.