La capitalitat situa Girona com a referent en la tercera onada de les consultes

Amb el vot anticipat s'han recollit unes 4.000 paperetes dels 78.521 ciutadans cridats al referèndum

El portaveu de Girona Decideix, Biel de Montserrat, es mostrava ahir a la nit molt satisfet del gran nombre de vot anticipat que es va recollir al llarg de la jornada de Sant Jordi. Al final del dia, calculaven que amb les campanyes de dies anteriors ja s'havien recollit un 5% dels vots. Un dels esforços de Girona Decideix ha estat donar seriositat a la jornada electoral, per aquest motiu, fins a 35 observadors internacionals vinguts d'arreu del món vetllaran al llarg de demà perquè el referèndum es faci seguint tots els preceptes democràtics.

Aquesta no serà l'única mesura per garantir el rigor, ja que cinc advocats de renom són els que s'encarregaran de validar jurídicament el referèndum. Els advocats són Marian Ribas, Carles Monguilod, Manel Mir, Benet Salellas i Carles Mascort, aquest últim com a president de la junta. Girona Decideix ha realitzat campanyes exclusives a dos col·lectius poc habituats al vot, com són els joves de 16 a 18 anys i al col·lectiu d'immigrats. Precisament ahir es van recollir una trentena de vots al davant mateix de la mesquita de la carretera Barcelona de Girona, que facilita que el col·lectiu musulmà també pugui expressar la seva opinió.

Girona Decideix ha aconseguit un gran suport ciutadà com ho demostra el fet que 70 entitats s'hagin adherit a la campanya, així com que un centenar de comerços també hi donin suport. A més, un centenar de personalitats de tots els àmbits han signat el manifest de suport al referèndum sobre la independència que es farà demà.

Junqueras i Puig, pel « sí»

CiU i ERC han preparat per avui un acte de final de campanya a favor del «sí» a la consulta sobre la independència que es farà demà a Girona. L'acte s'ha previst per avui a l'auditori de La Mercè de Girona a partir de dos quarts de vuit del vespre. Les intervencions més destacades seran les del secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Felip Puig, i de l'eurodiputat d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras. Els dos partits han assumit en l'últim tram de campanya diverses activitats a favor de la participació i del vot afirmatiu a la consulta, i han agafat el paper que en altres votacions assumeixen les mateixes administracions. Per la part d'ERC, està previst que el delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, avui al matí exercici del seu dret a vot anticipat al local que Girona Decideix disposa al cèntric carrer Argenteria de la ciutat.

19 punts per votar

La plataforma de Girona Decideix ha disposat fins a 19 punts de votació repartits per la ciutat. La seu central de tota la jornada de demà serà la Casa de Cultura de Girona, per on passaran les principals personalitats polítiques a fer les valoracions i on la junta electoral farà les compareixences per explicar la participació i fer públics els resultats. Els altres punts on es podrà votar a Girona seran: el centre cívic Onyar, a Vila-roja; el centre cívic de Pedret; el centre cívic Pla de Palau; el centre cívic de Pont Major, i el centre cívic de Sant Narcís. El local social de Can Gibert del Pla, així com el local social de Montilivi se sumaran al local de Girona Decideix a l'Argenteria i a la plaça Miquel Santaló. El local social de Montjuïc; el de Sant Daniel; el centre cívic Ter, a Taialà; el GEiEG de Sant Narcís; l'Estació Jove; el centre cívic de Santa Eugènia; el local social de Vista Alegre; el pavelló de Palau, i la plaça Constitució completen el punts de votació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.