Política

Lluita Internacionalista crida a rebutjar el preacord de la CUP-UNCPG amb ERC

L’organització, integrada a la candidatura, avala facilitar la investidura amb les mínimes abstencions necessàries

Lluita Internacionalista, una de les onze organitzacions que conformen la candidatura de la CUP-UNCPG, rebutja el preacord al qual els anticapitalistes han arribat amb ERC. L’organització declina ser “la pota esquerra d’un Govern autonomista i burgès” i reclama que la candidatura sigui “l’alternativa de jovent i treballadors contra el règim monàrquic i per la república catalana”.

Si bé assenyalen que la CUP-UNCPG no ha de donar suport a un govern d’ERC i JxCat “ni als seus pressupostos, ni menys comprometre’s amb l’estabilitat de la legislatura”, apunten que estan d’acord a facilitar la investidura del Govern ERC i JxCat “amb les mínimes abstencions necessàries i la resta de vots en contra”, a canvi de tres mesures concretes.

Es refereixen a la retirada de tots els càrrecs de la Generalitat contra els detinguts a les manifestacions, la retirada de les bales de foam i una partida extraordinària de diners a la sanitat, educació i serveis públics. “Però cap compromís amb el Govern ni amb els pressupostos que presentin”, continuen.

Lluita Internacionalista crida a rebutjar el preacord. “A més de permetre la investidura d’Aragonès, obliga a donar estabilitat parlamentària al Govern”, adverteixen. “Què ha canviat a ERC i JxCat quan els hem criticat que s’han limitat a la gestió autonomista sense cap pla de ruptura amb l’Estat des de l’octubre del 2017?”, es pregunten. “Què canvia ara quan els hem denunciat per reprimir el jovent als carrers o en els desnonaments? Per què donar suport a qui ha privatitzat el sistema sanitari i els serveis públics?”, interroguen. I insisteixen: “Ni ERC ni JxCat han canviat”.

De fet, intueixen que els republicans “necessiten neutralitzar la CUP-UNCPG com a oposició d’esquerres”. I adverteixen que aquest preacord suposa “podemitzar” la candidatura, quan es diu que una minoria pot ser determinant per canviar la política del Govern i posar-lo al servei de les classes populars.

Els anticapitalistes van tancar diumenge un preacord amb els republicans, fruit de les diverses reunions de treball post 14-F. El document fixa les prioritats de la legislatura en clau “social i nacional” i permetria garantir l’inici de la legislatura, així com la seva estabilitat.

La CUP-UNCPG encara aquest dimecres la consulta per valorar el posicionament en el debat d’investidura de Pere Aragonès (ERC) divendres. A les Assemblees Obertes Parlamentàries s’abordarà el preacord i es votarà, a partir d’unes preguntes estructurades tipus arbre, per definir si són o no partidaris d’investir Aragonès, o si s’abstenen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona