Política

Més de 250 entitats es concentren arreu del País Valencià per reivindicar una política pròpia amb motiu del 25 d’abril

Aquest any s’ha substituït la tradicional manifestació de la Diada per una mobilització descentralitza a 21 ciutats

Més de 250 entitats s’han mobilitzat arreu del País Valencià per reivindicar una política pròpia i aprofundir en l’autogovern amb motiu de la Diada del 25 d’abril, que commemora la derrota de la Batalla d’Almansa, segons ha informat Acció Cultural del País Valencia (ACPV) en un comunicat. La tradicional manifestació pels carrers de València s’ha substituït per concentracions descentralitzades a 21 ciutats com Alacant, Alcoi, Castelló, Gandia, Vila-real o Xàtiva, per evitar aglomeracions multitudinàries. A les concentracions, retransmeses a les xarxes socials, només hi ha assistit representants de les entitats participants, amb la finalitat de ser un número simbòlic de gent present.

Acció Cultural ha plasmat en un manifest les reivindicacions de les diverses associacions i entitats que ha destacat la “imperible demanda de ple autogovern del poble valencià”. Els concentrats han interpel·lat el govern valencià tot demanant “posar fi a la censura de TV3 al País Valencià que va estar imposada pel PP”.

D’altra banda i en relació amb el model econòmic, s’ha subratllat la necessitat de “posar fi a la política extractiva” i d’instigar polítiques arrelades al territori i de recuperar la reclamació d’un finançament just per al País Valencià.

Amb tot, ACPV també s’ha referit al seu compromís per garantir l’aprovació del reglament de la funció pública valenciana, amb la qual es faria efectiu el requisit de la competència lingüística, i han reclamat la “plena entrada” del govern valencià en l’Institut Ramon Llull.

En aquest sentit, les associacions adherides a la convocatòria han volgut donar el seu suport als equips de docents i a la part de la societat valenciana que denuncia qualsevol retrocés en l’ensenyament del valencià.

Altrament, els manifestants han remarcat la necessitat de suport a la cultura, especialment, en un any en què “s’ha aprofundit la fragilitat de la seva subsistència” a causa de la pandèmia i han recalcat que encara continua “menystinguda com un valor central de qualsevol projecte social i polític”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA