Política

Biden assegura que els aliats afganesos dels EUA s’evacuaran de manera segura

El president nord-americà afirma que l’evacuació de Kabul és una “de les més difícils de la història”

Es compromet a mobilitzar “fins l’últim recurs disponible” per aconseguir que “qualsevol nord-americà que vulgui tornar a casa, torni a casa”

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, ha assegurat que el seu país farà tot el possible per evacuar de forma segura els seus aliats i socis afganesos, així com altres persones que estiguin en risc a l’Afganistan. Ha puntualitzat que en les evacuacions s’hi inclouran els ciutadans vulnerables, les dones amb projecció pública i els periodistes.

Biden ha fet aquestes declaracions en una compareixença a la Casa Blanca mentre continuen les operacions per repatriar els ciutadans i personal nord-americà del país asiàtic, a més dels col·laboradors afganesos.

El cap d’Estat s’ha compromès a repatriar tots els compatriotes que vulguin tornar als EUA. “Qualsevol nord-americà que vulgui tornar a casa, tornarà a casa”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha garantit que mobilitzarà “fins a l’últim recurs disponible” per aconseguir tirar endavant les operacions d’evacuació, malgrat que no pot prometre “com acabaran”. De fet, advertit que aquesta és una de les operacions de rescat “més grans i més difícils de la història” i també “increïblement perillosa”, que implica “riscos”.

Acompanyat per la vicepresidenta, Kamala Harris, i el secretari d’Estat, Antony Blinken, Biden ha confirmat que els EUA han desplegat 6.000 soldats addicionals en els darrers dies. Així mateix, ha explicat que des del juliol han evacuat més de 18.000 persones de l’Afganistan, de les quals 13.000 des del 14 d’agost, un dia abans que els talibans aconseguissin el control de Kabul, quan va començar el dispositiu militar de repatriació.

D’altra banda, Biden ha anunciat que el divendres de la setmana vinent se celebrarà una “reunió especial” del G7 sobre l’Afganistan per coordinar un “enfocament unificat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries