Política

política

Faran al Port de la Selva una reunió dels municipis exclosos de la Constitució

L'alcalde del primer municipi que es va “excloure moralment” de la carta magna ha convocat la trobada

Serà al setembre a Sant Pere de Rodes

Els ajuntaments catalans que s'han declarat “moralment exclosos” de la Constitució en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional que retalla l'Estatut es reuniran al setembre al monestir de Sant Pere de Rodes, al Port de la Selva.

L'alcalde d'aquest municipi alt-empordanès, que va ser el primer d'aprovar una moció excloent-se moralment de la Constitució, ha enviat una carta als 38 consistoris que ja han seguit els passos del Port de la Selva. En una carta, Genís Pinart (CiU) convoca alcaldes i regidors a trobar-se el 5 de setembre per “establir bases per instar des del món municipal el Parlament de Catalunya a dur a terme accions prou sòlides que ens portin a la convocatòria d'un referèndum per a l'autodeterminació”. La trobada també ha de servir, segons l'alcalde, per fer visible el nombre d'ajuntaments catalans que s'han “exclòs moralment” de la Constitució. Pinart confia que la convocatòria tingui èxit. “Si som prou gent farem una actuació unitària”, ha dit l'alcalde. Genís Pinart destaca la importància que entre els consistoris que han aprovat la moció nascuda al Port de la Selva hi hagi representades la majoria de formacions polítiques.

L'alcalde ha avançat que la intenció és deixar passar les eleccions al Parlament d'aquesta tardor per facilitar que hi pugui haver més unitat i evitar interferències en la comesa electoral. La carta amb la convocatòria es va enviar dilluns.

LA FRASE

Deixarem que passin les eleccions al Parlament i després la intenció és fer una acció conjunta des del món municipal
Genís Pinart
Alcalde del Port de la Selva (CiU)

Vuit municipis gironins fins ara

Vuit municipis gironins s'han declarat fins ara “moralment exclosos” de la Constitució Espanyola i gairebé quaranta a tot Catalunya. El Port de la Selva va ser el primer Ajuntament que va aprovar una moció en què es declarava fora de la carta magna, després de la sentència del Tribunal Constitucional que retalla l'Estatut de Catalunya. Ho va fer a principis del mes de juliol i, després d'aquest municipi alt-empordanès que va prendre la iniciativa, s'hi han afegit també municipis de la demarcació de Girona com Castelló d'Empúries, Vilamaniscle, Vidreres, Llambilles, Cornellà del Terri, Amer i Sant Gregori.

L'alcalde del Port de la Selva, Genís Pinart, confia que aquesta llista continuï i que més poblacions catalanes s'excloguin també moralment de la Constitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona