Política

Una trentena de militants d'ERC demanen a Puigcercós que lideri la coalició independentista

Carles Barcons, regidor d'ERC a Bigues i Riells, reclama “generositat” al partit per donar més força a l'independentisme

El text s'està enviant a les agrupacions locals d'Esquerra perquè valorin si s'afegeixen a aquest debat

El regidor d'ERC de Bigues i Riells Carles Barcons ha enviat avui al president del partit, Joan Puigcercós, el manifest que ha promogut amb dos altres militants i que ja han signat gairebé una trentena més demanant-li que s'iniciï un procés de debat intern i consulta a les bases sobre si la formació ha d'integrar-se o no a una coalició independentista amb la Solidaritat Catalana de Joan Laporta i el Reagrupament de Joan Carretero.

El promotor del manifest també ha enviat una carta a Puigcercós en la qual exposa els motius que han portat a ell i a una trentena de militants més a demanar un procés de consulta interna –com el que el 2006 va fer que ERC rebutgés l'Estatut en contra del criteri de la seva direcció.

En la carta que acompanya el manifest, els seus impulsors fan una reflexió personal de la situació política d'ERC i de l'independentisme que els ha dut a portar terme aquesta iniciativa. Barcons, que confia que el president del partit valori positivament aquesta proposta, emplaça Esquerra perquè es sumi a una gran coalició independentista, perquè considera que amb la presència d'aquesta formació a la iniciativa unitària contribuiria a rebaixar les tensions personalistes al panorama independentista.

En aquest sentit, demanen al líder republicà que assisteixi a la reunió que mantindran la setmana que ve Joan Laporta i Joan Carretero per tractar sobre la possibilitat de confluir en una coalició, segons informa ACN.

El manifest enviat a la direcció republicana apel·la a la “generositat” en un moment que ERC “no passa per una situació gaire idíl·lica” amb el seu electorat potencial perquè després del desgast dels “tripartits” i del fracàs en la defensa d'“un estatut al que vam votar negativament” a les institucions espanyoles, considera que el partit republicà ha perdut “credibilitat entre els independentistes”.

El text reclama que es consulti a les bases si hi ha d'haver “unitat d'acció” independentista i si cal prioritzar l'eix nacional o el social. Barcons ha confirmat a aquest diari que ja han començat a enviar el manifest a les agrupacions locals d'Esquerra perquè valorin si s'ha de portar a terme aquest debat al si de la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.