Política

ERC talla el debat sobre una coalició electoral

Llorente troba que no és el moment per la proximitat dels comicis

Esquerra va voler tallar d'arrel ahir la remor d'un eventual debat intern al partit, en aquest cas per decidir sobre la possibilitat de presentar-se en coalició amb altres forces independentistes a les eleccions de la tardor. Els promotors d'aquest debat volen que es parli sobre la conveniència d'aplegar-se amb formacions com Solidaritat Catalana (de Joan Laporta), Reagrupament (de Joan Carretero) o fins i tot amb CiU, per configurar una candidatura unitària i convertir els comicis en un referèndum sobre la independència.

La direcció dels republicans descarta consultar la militància sobre la qüestió. “El debat intern és sa si es té en el moment adequat”, va reblar el portaveu del partit, Ignasi Llorente. Així, considera poc oportú obrir aquest meló a tan pocs mesos de les eleccions i aposta per dedicar tots els esforços a explicar el programa i la tasca de govern. “La majoria de la gent desitja que expliquem propostes per sortir del carreró sense sortida que ha suposat la sentència del Tribunal Constitucional i no que ens passem el dia parlant de qüestions internes”, va insistir a Europa Press.

La demanda prové d'un grup d'una trentena de militants, segons el regidor de Bigues i Riells Carles Barcons, que han fet arribar a la direcció un document amb la seva proposta, un text que han enviat també a més de 300 agrupacions locals del partit. “No volem forçar res: ha de ser la militància qui decideixi”, va afirmar Barcons, que va descartar que es vulguin constituir com a corrent intern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Arrenca la cimera informal de la UE per elegir els alts càrrecs

barcelona
japó

Una porta controla l’accés al mont Fuji per limitar-ne la massificació

barcelona
estat espanyol

El jutge estreny el setge contra Begoña Gómez

barcelona
cuba

La flotilla de l’Armada Russa abandona el port de l’Havana

barcelona
rússia

Putin destitueix quatre viceministres de Defensa i nomena una familiar per ocupar un dels llocs

barcelona
política

Nou eslògan de l’ANC: “L’independentisme en acció”

barcelona
guerra a gaza

Mor un membre de Hezbol·là en un atac selectiu israelià contra un vehicle al Líban

barcelona
Política

El pla d’habitatge, una de les prioritats del nou alcalde de l’Hospitalet, David Quirós

l’Hospitalet de Llobregat
Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies

barcelona