Política

Zelenski reclama a la comunitat internacional que boicotegi les exportacions i importacions russes

El Regne Unit s’uneix a la UE i els Estats Units en l’estudi per prohibir la compra de petroli rus

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha reclamat a la comunitat internacional aquest dilluns que boicotegi tant les exportacions de Rússia com les importacions del país liderat per Vladímir Putin.

En un missatge de vídeo difós a través de les xarxes socials, el president d’Ucraïna ha afirmat que si Rússia no vol “complir amb normes civilitzades” tampoc hauria de rebre “béns i serveis de la civilització”. “Que els alimenti la guerra”, ha indicat el líder ucraïnès.

Alhora ha considerat que si la invasió russa “continua” cal “un nou paquet de sancions”, i és aquí on ha demanat tant que es boicotegin les exportacions del país liderat per Vladímir Putin com les importacions que fa.

“Quan algú perd el cap hem de perdre la por i oblidar el comerç”, ha afirmat Zelenski sense adreçar-se a cap país en concret, però en un missatge que es pot interpretar com una al·lusió a la Xina, règim que no ha condemnat la invasió russa al seu país. “Heu de ser morals, tots, els estats i les empreses”, ha afegit.

En aquest sentit, el Regne Unit s’ha sumat als països que estudien prohibir la compra de petroli rus com a represàlia per la guerra a Ucraïna. Així, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha assegurat aquest dilluns que la proposta està “molt sobre la taula”, després que el secretari d’estat dels Estats Units, Antony Blinken, digués des de Moldàvia que el boicot al petroli rus s’està tractant en “converses molt actives” amb els països europeus.

“No crec que Blinken estigués equivocat en el sentit que tots estem junts en el fet de moure’ns molt ràpid i veient que una cosa que fa potser tres o quatre setmanes no haguéssim pensat ara està molt sobre la taula”, ha dit Johnson en una roda de premsa.

El president ucraïnès demana avions als aliats occidentals per a la seva força aèria

Zelenski ha denunciat el bombardeig rus contra zones civils “sense cap objectiu militar, només per causar terror”. I, adreçant-se a la comunitat internacional, ha preguntat: “Quantes morts i destrucció més calen per assegurar el cel sobre Ucraïna?”. “Esperem una decisió. Assegureu el cel. O bé amb el poder que teniu, o doneu-nos avions de combat i sistemes de defensa aèria que ens aportin la fortalesa que necessitem”.

Zelenski ha advertit que Ucraïna afronta “el que cap altra nació europea no ha afrontat en els darrers 80 anys”, i ha subratllat que és al seu país “on es decideix si algú més a Europa caurà víctima de la mateixa agressió”. “Decidim el futur del continent amb la nostra resistència”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona