Política

Rússia estreny el setge al voltant de Kíiv i intensifica els atacs

Les tropes russes s’apropen a la capital ucraïnesa, que intenten encerclar, mentre augmenten els bombardejos als voltants

Moscou adverteix que qualsevol comboi que transporti armes cap Ucraïna és “objectiu legítim”

L’ofensiva russa va creixent i va ja de l’est, on les forces russes tenen assetjades diverses ciutats, a l’oest, que fins ara es mantenia relativament tranquil, mentre al sud els bombardejos continuen sobre instal·lacions i poblacions estratègiques, com ara Mikolaiv, i al sud-est continua el setge sobre Mariúpol, on les autoritats ucraïneses van aconseguir, però, obrir un corredor humanitari per dur aliments i medicines. També sobre Mariúpol es va informar de l’atac a una mesquita, on hi havia refugiats una vuitantena de civils.

Ahir, dia disset de guerra, en què l’èxode de refugiats es va alentir i el president ucraïnès, Volodomir Zelenski, va xifrar en 1.300 les baixes militars ucraïneses, l’exèrcit rus va intensificar els atacs en les localitats pròximes a Kíiv, obligant fins i tot a caravanes de civils que intenten fugir a tornar enrere, segons van denuncies les autoritats ucraïneses. A més, Rússia va tornar a elevar el to i va advertir a Occident que considerarà un “objectiu legítim” qualsevol comboi que transporti armes a Ucraïna. “Els hem avisat que la seva operació per subministrar armes a Ucraïna no és només una decisió perillosa, sinó un moviment que converteix els combois corresponentd en objectius legítims”, va declarar el viceprimer ministre rus, Sergei Riabkov.

En el seu lent avanç cap a la capital ucraïnesa i punt estratègic polític i militar, les tropes russes van bombardejar les ciutats de Mostxum i Hostómel. També van destruir un aeròdrom militar i un dipòsit de munició a Vasilkiv, a menys d’una hora en cotxe de Kíiv. A Brovari, als afores de la capital ucraïnesa, va ser bombardejat un centre d’intel·ligència electrònica, segons va informar el portaveu del Ministeri de Defensa rus, Ígor Konàixenkov. Lentament, les tropes avancen cap a la capital i, pràcticament, ja serien a les seves portes. Concretament, es trobarien a només 25 quilòmetres de la ciutat. A través d’imatges satèl·lit, el Ministeri de Defensa britànic va informar que una columna de vehicles blindats russos que estaven aturats es van reactivar i separar per encerclar la ciutat amb l’objectiu d’assaltar, els propers dies, la capital, on la població es prepara amb l’aprovisionament d’aliments i medicines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona