Política

Zelenski agraeix el senyal de suport “fort” que representa la visita dels primers ministres de Polònia, Txèquia i Eslovènia

Kíiv afirma que els tres polítics han viatjat a Ucraïna “com a representants del Consell Europeu”

L’equip negociador ucraïnès creu que a les converses amb Rússia hi ha “espai per al compromís”

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha agraït aquest dimarts el senyal de suport “fort” al país que ha suposat la visita aquest dimarts dels primers ministres de Polònia, Mateusz Morawiecki, la República Txeca, Petr Fiala, i d’Eslovènia, Janez Janša.

“La vostra visita a Kíiv en aquests moments difícils per a Ucraïna és un senyal fort de suport. Ho agraïm molt”, ha assegurat el líder del país envaït per Rússia.

En la mateixa línia, el primer ministre ucraïnès, Denys Shmyhal, ha destacat el “coratge” dels “veritables amics” d’Ucraïna. Shmyhal ha explicat que a la reunió s’ha parlat sobre el suport al seu país i sobre l’enduriment de les sancions “contra l’agressió russa”.

Morawiecki, Fiala i Janša, han mantingut la trobada amb Zelenski “com a representants del Consell Europeu” per “presentar un paquet de suport” a Ucraïna, segons ha explicat el primer ministre txec en un missatge a les xarxes socials. No obstant això, fonts diplomàtiques europees han negat que els tres líders hagin viatjat a Kíiv amb un mandat del Consell Europeu.

Abans de la trobada, Morawiecki ha publicat un missatge on afirma que “és aquí, en un Kíiv devastat per la guerra, on s’està fent història. És aquí on la llibertat lluita contra la tirania. És aquí on el futur de tots nosaltres penja d’un fil”. El primer ministre polonès ha assegurat que “la UE dona suport a Ucraïna, que pot comptar amb l’ajut dels seus amics: avui portem aquest missatge a Kíiv”.

Les negociacions entre Kíiv i Moscou per intentar aconseguir una treva continuaran demà, segons ha confirmat Mikhailo Podoliak, assessor del president Ucraïnès. Podoliak ha reconegut que és “un procés de negociació molt difícil i viscós” i “hi ha contradiccions fonamentals”, però creu que encara “hi ha espai per al compromís”. “Durant la pausa, la feina dels subgrups continuarà”, ha assegurat l’assessor de Zelenski a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona