Política

Carod titlla ara "d'error" votar no a l'Estatut

Josep-Lluís Carod-Rovira va elevar ahir un punt més el to del debat intern d'Esquerra Republicana. El president del partit i conseller de la Vicepresidència de la Generalitat va titllar obertament d'"error" la decisió de proposar el no en el referèndum de l'Estatut, a la qual va atribuir la pèrdua de connexió amb l'electorat, fins al punt que el 66% dels seus votants no van seguir la consigna. I d'aquesta decisió en va fer directament responsables els crítics Joan Carretero, líder del Reagrupament; Uriel Bertran, impulsor d'Esquerra Independentista, i les JERC, que al seu moment van abanderar l'oposició a l'Estatut.

Carod-Rovira va declarar ahir a Localia Televisió que la desconnexió d'ERC respecte a una part de l'electorat no ve de l'actitud crítica dels republicans amb l'Estatut, que havien de mantenir perquè la reforma és insuficient. No obstant, sí que va fer responsable de la situació actual d'ERC la decisió de votar no en el referèndum. "Ningú va entendre que ERC votés el mateix que el PP", va afirmar el dirigent republicà. "És d'aquell moment que vénen tots els problemes", va afegir.

Un no per militància
Carod va recordar que va assumir els resultats negatius "malgrat que jo no era partidari del no, com sap molta gent dins d'ERC", i que "per militància de partit vaig haver de protagonitzar tota una campanya crítica amb l'Estatut". A aquesta situació "ens hi van dur Joan Carretero i els seus seguidors, i Uriel Bertran i les JERC o els seus dirigents en aquell moment", va afegir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona
iran

El candidat reformista i l’ultraconservador disputaran la segona volta de les presidencials

barcelona