Política

Joan Carretero presenta Reagrupament.cat com a "alternativa creïble"

El moviment crític d'Esquerra Republicana es presenta en un acte a l'Auditori de Barcelona

El líder del moviment crític intern d'ERC Reagrupament.cat, Joan Carretero, ha postulat avui formalment aquesta corrent com a "una alternativa creïble" a l'actual direcció del partit. Per a començar, Carretero ha presentat avui una proposta detallada de programa polític i algunes mesures per a incorporar en els estatuts del partit, com la no coincidència entre dirigents del partit i responsables institucionals.

En un acte a l'Auditori de Barcelona, al qual hi han assistit uns 500 militants i simpatitzants d'ERC, Carretero ha exposat un projecte polític detallat i centrat en "primar l'eix nacionalista per sobre de l'eix dreta-esquerra" i ha plantejat també diverses propostes per a la renovació formal d'Esquerra.

"Fa falta un relleu en la direcció del partit. Tot i que els darrers dies hi hagin hagut maniobres polítiques -en al·lusió especialment a la conferència del secretari general d'ERC, Joan Puigcercós-, no fa falta només un lífting dels mateixos líders que ens han portat a la pèrdua de credibilitat", ha afirmat.

Nova estratègia
Per a Carretero, la nova estratègia del partit ha de quedar registrada per escrit fins i tot als estatuts del partit, que, segons ha opinat, haurien de deixar clar que "els màxims responsables del partit no han d'estar al Govern ni en cap altra institució" per a "vetllar pel bon funcionament del partit i perquè l 'actuació d'ERC dins les institucions sigui eficient i rigorosa" envers els objectius sobiranistes d'Esquerra.

A més, Carretero ha proposat avui establir un màxim de dos mandats de quatre anys per als líders del partit i que almenys un terç de la Permanent Nacional no tinguin càrrec de representació pública.

En una proposta àmpliament aplaudida pels assistents, Carretero ha apuntat que "els treballadors del partit" a les institucions i organismes públics "no poden tenir càrrecs en la Permanent, ni en l'Executiva o en el Consell Nacional" d'ERC.

Assemblea anual de federacions
Carretero ha plantejat també convocar una assemblea anual de les federacions regionals per a "informar, debatre i votar" tota l'acció dels representants d'ERC al Govern de la Generalitat, al Parlament i als organismes supramunicipals.

Totes aquestes propostes de Reagrupament.cat, al costat del manifest fundacional que ha llegit el dirigent i alcalde d'ERC Jaume Fernández durant l'acte, es lliuraran la setmana que ve a la direcció d'ERC per a iniciar el procés de constitució formal com a corrent intern d'ERC, per al que tenen un termini de sis mesos.

Tot i així, Carretero ha deixat clar que Reagrupament.cat "vol ser alguna cosa més" que una corrent interna, per a convertir-se "en una alternativa real i creïble" a l'actual direcció "que iniciï el camí per dur ERC a ésser la primera força política catalana. No n'hi ha prou amb consolidar-nos com a tercera posició".

"Ni som com som, ni som els més savis", ha apuntat, en al·lusió a l'eslògan escollit per la direcció republicana durant les passades eleccions autonòmiques, i ha deixat clar que l'escissió no és una opció: "No hem militat en un altre partit ni volem militar en un altre partit que no sigui ERC, però volem que ERC, sense renunciar al passat, creixi per a ésser força hegemònica i decisiva per a dur a Catalunya cap a la independència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.