Política

Reunió sobre els jocs d’hivern al COE dilluns, amb Vilagrà i el conseller d’Esports de l’Aragó

La trobada serà a les 12 h a Madrid i ha estat convocada formalment aquest divendres

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha convocat formalment una nova reunió dilluns que ve, 25 d’abril a les 12 hores, amb Catalunya i l’Aragó per abordar la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern de 2030. En un comunicat, el COE explica que la trobada comptarà amb la presència de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en representació del Govern i del conseller d’Educació, Cultura i Esports, Felipe Faci, per part de l’executiu aragonès. També hi seran el president del COE, Alejandro Blanco, i el secretari general del Ministeri de Cultura i Esport, Víctor Francos. La reunió serà a la seu del COE a Madrid.

La reunió arriba després que l’Aragó plantegés davant del COE una proposta alternativa a l’acordada amb Catalunya. El govern aragonès vol que les dues comunitats acullin l’esquí alpí, l’esquí de fons, l’acrobàtic i l’snowboard. Faci va plantejar que es podria aconseguir establint que a una autonomia es faci la modalitat masculina i a l’altra la femenina.

L’executiu català va insistir que no es mourà de l’acord tècnic inicial, però ja va avançar que assistiria a la reunió del COE. El Comitè Olímpic va comunicar que convocaria la nova reunió per trobar la “solució definitiva” després de la proposta alternativa de l’Aragó, que rebutja l’acord subscrit pel Govern, ja que no el veu equitatiu.

Acord de repartiment

L’acord subscrit per la Generalitat, sense l’aval dels aragonesos, estableix que a Catalunya es facin les proves d’esquí alpí, descens i eslàlom (La Molina-Masella), Snowboard i Freestyle (Baqueira Beret) i l’esquí de muntanya a Boí Taüll. A més l’hoquei gel es disputaria a Barcelona.

A l’Aragó tindrien lloc les modalitats de biatló i esquí de fons (Candanchú), patinatge artístic i patinatge de velocitat curta i llarga. Concretament, Saragossa acollirà el patinatge i el cúrling es faria des de Jaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona