Política

conflicte bèl·lic a l'est d'europa

Ucraïna acusa Rússia de voler desestabilitzar Transnístria

La presidenta de Moldàvia, Maia Sandu, ha assegurat que els atacs han estat perpetrats per forces internes de Transnístria interessades a desestabilitzar la zona

L’assessor presidencial ucraïnès Mijailo Podolyak va acusar aquest dimarts a Rússia de tractar de “desestabilitzar” la situació a la regió separatista moldava de Transnístria, en la qual s’han registrat diversos atacs en les últimes 24 hores.

“La mala notícia és que si Ucraïna no resisteix, demà l’enemic estarà a les portes de Chisinau,” va escriure Podolyak en Twitter, en referència a la capital de Moldàvia. “La bona notícia és que Ucraïna proporcionarà seguretat estratègica a la regió,” ha afirmat, i ha agregat que per a això és necessari que Kíiv i els seus aliats treballin “com un només equip”.

Per part seva, el Ministeri d’Exteriors ucraïnès s’ha declarat “preocupat” pels intents d’“agreujar” la situació a la regió, segons va expressar en un comunicat difós als mitjans. Els atacs coincideixen amb declaracions per part de la prefectura de l’Exèrcit rus sobre les seves intencions si s’apoderés del control de tot el sud d’Ucraïna i establir un corredor que connecti amb l’enclavament separatista, han subratllat fonts del Ministeri ucraïnès.

“Ucraïna dona suport a la integritat territorial de Moldàvia dins de les seves fronteres internacionalment reconegudes,” destaca el comunicat, que assenyala que Kíev condemna “els intents d’arrossegar a la regió moldava de Transnístria a una guerra a gran escala contra Ucraïna”.

En les últimes 24 hores s’han produït almenys tres atacs en el territori de l’enclavament separatista, segons ha anunciat el Consell de Seguretat de Transnístria.

A un atac amb llançagranades contra el Ministeri de Seguretat de l’Estat s’han de sumar dues explosions en un centre de radiotelevisió i una agressió contra una unitat militar.

La presidenta de Moldàvia, Maia Sandu, ha assegurat avui que els atacs han estat perpetrats per forces internes de Transnístria interessades a desestabilitzar la zona i ha condemnat el que ha qualificat de “provocacions”.

Washington encara està analitzant els atacs a Transnístria

Els Estats Units encara no saben amb certesa què ha ocorregut a la república separatista moldava de Transnístria, on s’han registrat diversos atacs en les últimes 24 hores, segons ha afirmat aquest dimarts el secretari de Defensa, Lloyd Austin.

“Encara estem estudiant les causes i analitzant la situació, no estem segurs de què es tracta”, ha declarat Austin en la base aèria de Ramstein, a Alemanya, després d’una conferència sobre ajuda militar a Ucraïna.

El secretari de Defensa ha matisat que en qualsevol cas Washington seguirà de prop la situació i ha subratllat la importància d’evitar que la guerra d’Ucraïna “es desbordi” i afecti l’enclavament separatista alineat amb Moscou i situat a Moldàvia al costat de la frontera comuna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona