Política

Estats Units

Cinc morts en un tiroteig en un hospital als EUA

L’atacant va matar un metge que l’havia tractat i tres persones més

El succés revifa el debat sobre les armes

Un home armat amb un fusell i una pistola va matar quatre persones dins d’un hospital a Tulsa (Oklahoma), dimecres, abans de disparar-se a si mateix, segons va explicar la policia. Es tracta de l’enèsim tiroteig que es produeix els darrers mesos als Estats Units i arriba vuit dies després de la massacre en una escola de primària d’Uvalde, a Texas, en què van morir 19 nens i dues mestres. Dues setmanes abans del tiroteig d’Uvalde, un pistoler blanc va matar 10 persones en un supermercat en un barri de majoria negra a Buffalo, a l’estat de Nova York.

La policia va explicar que l’atacant va irrompre a la clínica amb l’objectiu d’assassinar un dels morts, un metge que l’havia operat, pel dolor que tenia després de la intervenció quirúrgica. El cap del Departament de Policia de Tulsa, Wendell Franklin, va identificar el presumpte assassí, Michael Louis, i les seves víctimes –dos metges, entre els quals hi havia el qui va tractar l’agressor, Preston Phillips, una recepcionista de la clínica i un pacient. Franklin va dir que, després de llevar-se la vida, els agents van trobar que el sospitós tenia una carta “on deixava clar que havia vingut amb la intenció de matar el doctor Phillips i qualsevol que es creués en el seu camí”.

La policia va arribar a l’hospital tres minuts després de rebre una trucada sobre el tiroteig. Els agents van seguir el so dels trets, que els va conduir fins al segon pis de l’edifici Natalie, segons va relatar el cap de policia adjunt de Tulsa, Eric Dalgleish. Els agents van arribar al lloc on eren les víctimes i el sospitós cinc minuts més tard. El centre mèdic té una unitat de cirurgia i una de dedicada al càncer de mama. Al segon pis, on es va trobar l’autor de la matança i diverses víctimes, hi ha una clínica ortopèdica.

La policia va donar tota mena de detalls de l’actuació dels agents després de la polèmica que hi va haver en el tiroteig d’Uvalde, en què les forces de seguretat van rebre moltes crítiques perquè van trigar gairebé una hora a actuar, malgrat els avisos telefònics que tenien de les persones que eren dins de l’escola.

El tiroteig de Tulsa ha tornat a revifar el debat sobre la conveniència d’imposar restriccions a l’accés a les armes de foc als Estats Units. La qüestió és objecte d’una pugna agra entre demòcrates i republicans, que els darrers dies s’han reunit en una comissió bipartidista per mirar d’arribar a un acord, encara que sigui de mínims. Les posicions, però, continuen estant molt allunyades.

LA XIFRA

3
tirotejos
massius hi ha hagut als Estats Units en tres setmanes: el de Buffalo, el d’Uvalde i el de Tulsa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona