Successos

estats units

L’atacant de Tulsa volia matar un metge pel dolor que sofria després d’una operació

L’autor va comprar un fusell semiautomàtic AR-15 el mateix dia del tiroteig

La policia ha anunciat aquest dijous que l’home que va irrompre ahir en una clínica en Tulsa (Oklahoma), on va matar a quatre persones abans de llevar-se la vida, volia assassinar a un dels morts, un metge que li havia operat, pel dolor que sofria després de la intervenció quirúrgica.

El cap del Departament de Policia de Tulsa, Wendell Franklin, va identificar en una roda de premsa al presumpte assassí, Michael Louis, i a les seves víctimes dos metges, entre ells el que li va tractar en el passat, Preston Phillips, una recepcionista de la clínica i un pacient.

Franklin va dir que, després de llevar-se la vida, els agents van trobar que el sospitós portava damunt una carta “on deixava clar que havia vingut amb la intenció de matar al doctor Phillips i a qualsevol que es creués en el seu camí”.

“Culpava al doctor Phillips del seu dolor continu després d’una operació quirúrgica” a l’esquena el passat 19 de maig, va detallar el cap de Policia.

Després de ser donat de baixa el 24 de maig, Louis va anar diverses vegades al metge per a queixar-se del seu dolor i va demanar que li proporcionés algun tractament per a aquest dolor.

D’acord amb la policia, el passat 31 de maig el metge va tenir consulta amb el sospitós, i el mateix dia del tiroteig Louis va tornar a telefonar a l’oficina del facultatiu per a “queixar-se de dolor d’esquena i buscant atenció addicional”.

Així mateix, Franklin va agregar que l’esposa de Louis va avisar la policia hora i mitja després de l’atac dient que “el seu marit havia assassinat a diverses persones en la consulta del doctor Phillips”.

“La dona del sospitós va trucar l’oficina i va lliurar informació a la policia –va indicar Franklin–. La informació de què disposem actualment és que ella no sabia el que anava a passar, però ell li va contactar o bé abans que ocorregués el tiroteig o durant el tiroteig per a informar-lo del que havia fet”.

D’altra banda, Franklin ha revelat que abans de l’atac el presumpte agressor va comprar legalment dues armes de foc: un rifle semiautomàtic del tipus AR-15, que havia adquirit el mateix dia del tiroteig, i una arma de foc semiautomàtica de calibre 4.0, que va comprar el 29 de maig.

El debat sobre el control de les armes de foc s’ha reactivat als EUA després de la mort el passat 24 de maig de dinou nens i dues professores en una escola de primària d’Uvalde (Texas) per trets d’un jove de 18 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia